""
""

Maksimović: Izvinjavam se celoj Srbiji

Vreme čitanja: 2min | sre. 06.09.17. | 08:38

"Izvisnio sam se i selektoru i svim saigračima", kaže isključeni štoper Orlova

Naspram tri velika boda osvojena sinoć u Dablinu crveni karton Nikole Maksimovića ispostaviće se kao potpunio nevažna stvar! Ali, šta bi bilo da je kojim slučajem Irska izjednačila? Iako je verovatno sprečio čist pogodak - napadač domaćeg tima izašao bi sam pred Stojkovića - a pritom sve se dogodilo posle kiksa Jagoša Vukovića, fudbaler Napolija teško da bi izbegao kritike srpske fudbalske javnosti.

Izabrane vesti

Svestan je toga i Maksimović, tako da je posle utakmice usledilo izvinjenje celoj Srbiji...
"Izvisnio sam se i selektoru i svim saigračima i celoj Srbiji na potezu iz 68. minuta. Ipak, mislim da je crveni karton prestrogo dosuđen, jer sam zakačio loptu, a ne protivničkog fudbalera", kazao je nekadašnji štoper Crvene zvezde u izjavi za Sportski žurnal i Večernje novosti. "Žao mi je što je došlo do situacija da ostavim igrače na cedilu. Borili smo se svi za jednog, jedan za sve, a onda se dogodio taj trenutak. Ne mogu da kažem da je to bila moja nepažnja. Bio bi ofsajd da naš igrač nije dirao loptu, najbolje što sam mogao da uradim jeste da uklizam. Čakir je krenuo da mi pokaže žuti karton, ali je na asisticiji pomoćnika, a posle pritiska Iraca izvadio crveni"

Maksimović međutim nema mnogo razloga da bude utučen. Glavni cilj je ostvaren, Srbija je odškrinula vrata Mundijala...
"Najbitnije da su momci izdržali do kraja i čestitam im na tome. Ovo su ključna tri boda", zaključio je visoki deafanzivac Orlova.

Podsetimo, Srbija sada čvrsto drži prvo mesto (četiri boda više od Velsa i pet od Irske), a do kraja kvalifikacija čekaju je dueli protiv Austrije u Beču i Gruzije u Beogradu. 

(foto: Action Images)


tagovi

kvalifikacije za sp 2018Nikola Maksimovićreprezentativni fudbalSrbija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara