"Iheanačo se provukao sa šarenim kopačkama"
"Iheanačo se provukao sa šarenim kopačkama"

Mančester Siti zabranio šarene kopačke!

Vreme čitanja: 2min | pon. 10.10.16. | 10:40

"To je prvi korak u njihovoj izgradnji kao stabilnih ličnosti", kaže trener omladinaca Džejson Vilkoks

Iheanačo se provukao sa šarenim kopačkama

Fudbalerima u omladinskoj školi Mančester Sitija odnedavno je zabranjeno da nose šarene kopačke. Razlog – da ne bi preterano poleteli pre nego što stasaju za seniorski fudbal.

Izabrane vesti

Svim omladincima Građana naređeno je da na treninzima i utakmicama nastupaju isključivo u klasičnim crnim fudbalskim cipelama, a šefovi premijerligaša smatraju da je to jedini način da tehnički talentovani igrači ostanu čvrsto na zemlji.
“Odluka o ukidanju šarenih kopački među klincima je korak u pravom smeru njihove izgradnje kao stabilnih ličnosti. Muka mi je kada vidim fudbalera svetske klase kojem manjka poštovanja prema drugima. Naravno, treba da budete nekada samouvereni, ali morate uvek i poštovati druge. Nije bitno da li fudbaler priča sa izvršnim direktorom, ili čistačicom, od svakog zahtevamo da pokaže poštovanje. Želimo da naša deca predstavljaju Siti u pravom svetlu”, kaže trener omladinaca Građana Džejson Vilkoks.

NOVO! NOVO! NOVO! Mozzartbet.com promenio dres!

Upravo je formiranje kvalitetnih mladih fudbalera ključna faza u dugoročnoj strategiji razvoja Sitija pod vođstvom Pepa Gvardiole. Vilkoks, nekadašnji vezista Lidsa, već nekoliko godina štancuje talentovanu decu za prvi tim Sitija, a pojedinci kao što su Keleči Iheanačo, Aleiš Garsija, Pablo Mafeo ili Angus Gun već sada su deo prvog tima.
“Nisam neko ko se lako zanosi, ali nikada nisam video toliko talenata na jedno mestu kao što je to slučaj ovde u Mančester Sitiju. Imamo decu koja su tehnički fenomenalna i već sada mogu da se nose ravnopravno sa starijim fudbalerima. Želim da tako bude u narednih deset godina, da Pep Gvardiola samo dođe kod mene i kaže – daj mi tog, tog i tog. Kao u izlogu”, priča Vilkoks.

Dugoročni plan je da Mančester Siti ima svih 11 fudbalera na terenu iz svoje akademije jednog dana.
“Na dobrom smo putu i stremimo ka tome. Jedino što nam fali još malo mankjunijanske krvi (Mankjunijani su lokalci rođeni u Mančesteru) u mlađim kategorijama”, zaključio je Džejson Vilkoks.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Premijer ligaPep GvardiolaomladinciMančester SitiEngleska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara