Marko Nikolić trener godine u Mađarskoj

Vreme čitanja: 1min | uto. 04.09.18. | 12:28

Čak petorica igrača Videotona u idealnom timu sezone

Kako u Srbiji, tako i u Mađarskoj. Na ekipne uspehe nadovezao je Marko Nikolić lična priznanja, o čemu svedoči informacija da je u ponedeljak veče u Budimpešti proglašen za trenera godine u Mađarskoj.

Nagrada je direktna posledica velikog uzleta Videotona, koji je s njim na klupi najpre vratio šampionsku titulu u Sekešfehervar, zatim izborio plasman u grupnu fazu Lige Evrope. Dovoljno da 39-godišnji strateg potuče konkurenciju u liku drugoplasiranog Ferenca Horvata (Balmaz) i Aurela Ksertoja (Paksi).
„Hvala svima koji su za mene glasali, međutim, ovo priznanje nije samo za mene, već i za moje saradnike iz stručnog štaba, medicinski blok i celu ekipu koja je učestvovala u velikom uspehu. Nadam se da ćemo ove sezone biti jednako uspešni u domaćem takmičenju, ali i da ćemo nastaviti s dobrim partijma na međunarodnoj sceni“, priželjkuje Marko Nikolić, čiji tim će se u grupnoj fazi Lige Evrope takmičiti sa Čelsijem, BATE Borisovim i PAOK-om.

Izabrane vesti

Podsetimo da je Nikolić i sezonu 2016/2017, kad je osvojio duplu krunu u Srbiji, ukrasio nagradom za trenera sezone u Superligi.

Koliko je dobar posao uradio u susedstvu ilustruje podatak da se u idealnom timu sezone nalaze čak petorica njegovih igrača: golman Adam Kovačik (dobio nagradu za najboljeg čuvara mreže sezone), zatim Roland Juhaš, Loik Nego, Matijas Patkai i Stopira.

(FOTO: www.molvidi.hu)


tagovi

Marko NikolićVideoton

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara