"Minjole brani Vardijev penal"
"Minjole brani Vardijev penal"

Mazohizam je biti navijač Liverpula kad je Minjole na golu! Privilegija kad je tu umetnik Kutinjo (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 23.09.17. | 20:24

Maestralna partija Brazilca na gostovanju kod Lestera

Minjole brani Vardijev penalNekad nije bilo tako, ali poslednjih godina? Može  biti da je svaki navijač Liverpula, a znamo da ih ima mnogo i među čitaocima MOZZART Sporta, bar pomalo mazohista. Jer toliko stresa većina klubova ni dušmanu ne bi poželela. A Liverpul iz nedelje u nedelju njime časti svoje najvatrenije pristalice. I u šestom kolu Premijer lige Redsi su koračali poi vici ambisa, iako se činilo da će sa maestralnim povratnikom Filipeom Kutinjom smazati Lester Siti. Na kraju su uspeli da slave sa 3:2, ali tek pošto su navijačima poprilično stanjili živce.

Jer iako je Kutinjo prvo maestralno uposlio Mohameda Salaha za vođstvo od 1:0, a potom, već u 23. minutu utakmice, doktorskim udarcem iz slobodnog udarca duplirao prednost gostiju sa Enfilda, Redsi su uspeli da sami sebi zakomplikuju život.

Izabrane vesti

Sreća pa su njihovi navijači navikli na to. Mnogi drugi ovoliku količinu stresa ne bi bi preživeli. Rolerkoster emocija. Bukvalno. Počevši od te euforije posle Kutinjovog remek dela. Tek da neko ne pomisli da se Brazilac posle propalog transfera u Barselonu glavom već odselio iz Engleske.

 

Ali sve posle tih uvodnih 20-ak minuta moglo bi da stane u jednu reč - horor! Prvo Šinđi Okazaki posle izletanja Simona Minjolea u prazno. Istina, vukao ga je tom prilikom Okazaki za rukav, ali mu je Minjole vratio koji sekund kasnije, pa je sudija Entoni Tejlor komotno mogao da mu pokaže i crveni karton.

 

Srećom po goste - nije, pa su Redsi u nastavak ušli sa golom prednosti, a tek tamo svoje navijače prošetali po užarenom uglju. Bez obzira na gol Džordana Hendersona za 3:1 u 68. minutu. Ne, sa Liverpulom ne može lako.

 

Samo minut posle tog pogotka Džejmi Vardi je ostavljen potpuno sam i vratio domaće u život. Tri minuta kasnije Minjoleu se valjda javila neodovoljiva želja da izazove infarkt kod gostujućih navijača. Umesto da pokupi loptu, odneo je Vardija, pa Tejloru nije preostalo ništa drugo no da svira jedanaesterac sa kojeg je Lester mogao do izjednačenja.

Ali ako je Liverpul luda ekipa - a jeste - ni Lester baš nije “u vinklu”. Da nije takav ne bi ni uzeo onu šampionsku titulu. Večeras ga je međutim taj nemirni karakter odveo u poraz. Vardi je bio previše nonšalantan, pa je Minjole u razmaku od samo 60 sekundi prešao put od tragičara do junaka. Iako ga, jasno je to svima, svi u Liverpulu gledaju kao ludaka. Možda simpatičnog, ali ipak ludaka.

 

Premijer liga, 6. kolo:

Subot:

Vest Hem - Totenhem 2:3 (0:2)
/Čičerito 65, Kujate 87 - Kejn 34 i 38, Eriksen 60/

Barnli - Hadersfild 0:0

Everton - Bornmut 2:1 (0:0)
/Nijase 77, 82 - King 49/

Mančester Siti - Kristal Palas 5:0 (1:0)
/Sane 44, Sterling 51, 59, Aguero 79, Delf 89/

Sautempton  - Mančester Junajted 0:1 (0:1)
/Lukaku 20/

Stouk - Čelsi 0:4 (0:2)
/Morata 2, 77, 82, Pedro 30/

Svonsi - Votford 1:2 (0:1)
/Abraham 56 - Grej 13, Ričarlison 90/

Lester - Liverpul 2:3 (0:2)
/Okazaki 45+3, Vardi 69 - Salah 15, Kutinjo 23, Henderson 68/

Nedelja

17.00: (2,80) Brajton (2,85) Njukasl (2,90)

Ponedeljak

21.00: (1,35) Arsenal (4,90) VBA (9,50)

(FOTO: Action Images)


tagovi

EngleskaEvropaFilipe KutinjoLester SitiLiverpulPremijer ligaSimon Minjole

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara