Meč sezone za Slaviju i Jablonec

Vreme čitanja: 1min | sre. 09.05.18. | 16:03

Bitka za jedini trofej odigraće se na neutralnom terenu u Mladoj Boleslav

Slavija je izgubila titulu, ali je stigla do poslednjeg stepenika u borbi za kup. Na putu do trofeja u najmasovenijem takmičenju stoji Jablonec, koji u poslednje vreme igra sjajno. Zanimljivo, pomenuti rivali su od oktobra 2015. godine odmerili snage pet puta i svaki put podelili plen uz najviše dva gola. 

Velikan iz Praga je devet puta bio učesnik finala kupa, četiri puta ga je osvajao (poslednji put 2002), dok je Jablonec poslednji od ukupno dva osvojio 2013. 
"S obzirom da je Jablonec osvojio više bodova u prolećnom delu, ne mogu da kažem da smo favoriti. Bitke za trofej nisu iste kao ligaške utakmice. Jablonec je poražen samo na gostovanju Sparti, ima odlične napadače Jovovića i Dolezala, igraju tvrdo, sa dosta duela, gotovo da nemaju slabosti. Smatram da se radi o jednoj od najjačih čeških timova", tvrdi trener Slavije JindrihTripškovski.

Izabrane vesti

Samopouzdanje u taboru Slavije, koja bezmalo mesec dana nije pretrpela poraz, dodatno je napumpano za vikend protiv aktuelnog šampiona Plzenja, mada će i nominalni gost (meč se igra na Adidas Areni u Mladoj Boleslav) posle tri pobede bez primljenog gola pokušati da se domogne trećeg pehara u istoriji kluba, neračunajući onaj iz 1994, kada su osvojili drugu ligu.

Realno je da i ovoga puta vidimo tvrd meč, s obzirom da se radi o bici za trofej. I klubovima koji jedni druge očigledno ne umeju da pobede...

Foto: Shutterstock


tagovi

Slavija PragJablonec

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara