""
""

Megu guta vrtlog poraza! Karpoš uzleće visoko sa Draganom Nikolićem (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 10.12.16. | 21:05

Tim iz Sremske Mitrovice doživeo peti uzastopni poraz u svim takmičenjima...

Nova utakmica - novi poraz. I tako pet puta... Veliki problemi sa povredama i nedostatak pravih rešenja u centarskoj liniji preti da Meginu sezonu pretvori u pravi košmar. Prošlosezonski osvajač Kupa Radivoja Koraća i finalista Jadranske lige ne predstavlja ni bledu senku onog strašnog tima od pre samo nekoliko meseci, koji je uterivao strah u kosti čak i onim najvećim takmacima. 

Izabrane vesti

ABA NAJAVA KOLA: Da vidimo košarkaško čudovište na delu

Veliki udeo u tome ima i činjenica da se dečurlija iz Mitrovice prvi put srela sa paklenim ritmom „Jadran - Evropa“. Jer posle putovanja u Avelino i teškog poraza u Ligi šampiona bez četvorice najvažnijih igrača (Zagorca, Kabe, Jaramaza i Novaka), Mega je preživela i treći uzastopni poraz u Jadranskoj ligi. I to na gostovanju Karpošu - 75:72 (25:12, 13:25, 17:21, 20:14).

Doduše, trener Milojević bio je lišen usluga prvog centra Alfe Kabe, pa su Marko Tejić i Radosav Spasojević zapravo bili jedine dugajlije u rotaciji. A to su iskusne kajle Dragan Labović i Zoran Vrkić iskoristili kako bi zatrpali Megin koš i zajedno ukombinuju čak 50 poena. Prvi je ubacio 28, a drugi 22 koša, dok nijedan od preostalih osam strelaca nije imao više od četiri poena. 

Karpoš igra kao ponovo rođen otkako je kormilo kluba preuzeo srpski trener Dragan Nikolić. Ekipa je konačno dobila određenu crtu, pronašla mentalitet pobednika i postala trn u oku najboljima. 

Megi je ponovo nedostajala ona prepoznatljiva sigurnost u odbrani, energičnost i fanatična borba za svaku loptu. I, ono što je postala karakteristika ove ekipe tokom sezone - opet su kasno upalili motore. Dozvolili su protivniku da povede sa čak 15 koševa razlike u finišu prvog kvartala i tako još jednom uđu u poteru za rivalom. Jeste Mega praktično već od završnice prvog dela uspela da uvede meč u rezultatsku klackalicu koja je trajala do poslednje sekunde. Ali, opet je Mega pokazala slabost i nedostatak koncentracije onda kada je to bilo najpotrebnije.

Zatajila je odbrana srpskog tima u poslednjem minutu utakmice, dozvolila Laboviću i Vrkiću lake poene i tako praktično izgubila meč. A kada rešenja u napadu nije bilo - Mavra je stavio tačku sa linije slobodnih bacanja. 

Kod Mege 12 poena imao je Spasojević, Tejić je ubacio 15 koševa, uz šest skokova, dok je Rade Zagorac imao dabl-dabl sa 11 poena i 10 skokova, ali i i po tri asistencije i ukradene lopte.

ABA LIGA - 13. KOLO:

Subota:

Mornar - MZT Skoplje 65:64
/Voler 11 - Klof 14/

Karpoš Sokoli - Mega Leks 75:72
/Labović 28 - Tejić 15/

21.00 Partizan - Igokea

Nedelja:

12.00 Cibona - Krka
17.00 FMP - Cedevita
19.00 Budućnost - Crvena zvezda
21.00 Olimpija - Zadar

(FOTO: ABA LIGA / Karpoš Sokoli / Igor Panevski)


tagovi

Zoran VrkićRade ZagoracOgnjen JaramazMega LeksKarpoš SokoliJadranska ligaDragan LabovićAlfa Kaba

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara