""
""

Mekartur odbranio Hempden od Litvanaca, Slovaci u ozbiljnom problemu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 08.10.16. | 22:47

Ovim bodom reprezentacija Škotske ostala je na deobi drugog mesta na tabeli, što, s obzirom na prikanu igru, predstavlja sasvim dobar razvoj situacije

Minuti su delili Litvaniju od velikog iznenađenja i pobede nad Škotskom na Hempden Parku u Glazgovu, ali su domaćini ipak uspeli da se izvuku i osvoje bod (1:1) u drugom kolu F grupe kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2018. godine.

Izabrane vesti

Navijači Škotske večeras će da slave Džejmsa Mekartura, vezistu londonskog Kristal Palasa koji je minut pre kraja postigao izjednačujući gol.

NOVO! NOVO! NOVO! Mozzartbet.com promenio dres!

Ovim bodom reprezentacija Škotske ostala je na deobi drugog mesta na tabeli, što, s obzirom na prikanu igru, predstavlja sasvim dobar razvoj situacije.

Litvanci su hrabru i sasvim pristojnu igru na jednom od kultnih evropskih stadiona krunisali pogotokom Fedora Černiha u 59. minutu.

Ni selekcija Litvarnije neće biti preterano nezadovoljna ovakvim ishodom, jer joj je to drugi remi u dva meča i sa sasvim korektnim šansama, makar gledano iz ugla matematike, ulazi u nastavak kvalifikacija. 

Važnu pobedu i to u duelu sa direktnim rivalom ostvarila je Slovenija koja je kao domaćin savladala Slovačku sa 1:0.

Utakmicu na stadionu Stožice u Ljubljani obeležio je vezista Olimpije Rok Kronaveter pogotkom u 74. minutu posle asistencije Josipa Iličića.

Slovaci, iako su pre početka kvalifikacija, važili za jednog od glavnih favorita u grupi, sada već imaju ozbiljan problem jer u prva dva kola nisu osvojili ni bod.

Prema prikazanoj igri večeras u slovenačkoj prestonici i taj bod bi bio „puna kapa“. Najbolju i jedinu pravu šansu na meču gosti su imali u 38. minutu, ali je Jan Oblak u situaciji jedan na jedan zaustavio Roberta Maka.

GRUPA F – 2. KOLO

Engleska – Malta 2:0 (2:0)
/Staridž 29, Ali 38/

Škotska – Litvanija 1:1 (0:0)
/Mekartur 89 - Černih 59/

Slovenija – Slovačka 1:0 (1:0)
/Kronaveter 74/

(FOTO: Action Images)


tagovi

SlovenijaSlovačkaŠkotskaRobert Makreprezentativni fudbalLitvanijakvalifikacije za sp 2018Jan OblakDžejms Mekartur

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara