"Željko Lukajić"
"Željko Lukajić"

Metalčev niz prekinut posle dva produžetka i herojskog otpora u Zagrebu

Vreme čitanja: 2min | ned. 30.11.14. | 19:26

Aktuelni šampion se dobrano namučio sa Valjevcima, Lukajićev debi u Laktašima prošao fantastično

Željko LukajićAktuelni šampion ABA lige Cibona pobedila je posle velike borbe sjajni valjevski Metalac (93:91), dok je u Laktašima pred 1.000 gledalaca Igokea lagano pregazila Levski sa 87:54.

U Zagrebu, u dvorani Dražena Petrovića pred samo 600 gledalaca, Cibona je posle velike muke savladala ovogodišnju senzaciju Metalac sa 93:91. Za pobedu su im bila potrebna čak dva produžetka. Zagrepčani su bolje otvorili meč, pošto su u prvoj četvrtini poveli sa 25:17, da bi se gosti u potpunosti vratili i čak preokrenuli tokom druge deonice. Do kraja je bilo vrlo neizvesno i uzbudljivo. Najbolji igrač domaćeg tima bio je Damir Markota sa 21 poenom, šest skokova i dve asistencije, dok su u ekipi Metalca dobru igru pružili Nikola Malešević i njegov imenjak Jevtović. Prvi je ubacio 19, drugi 18 poena uz deset skokova (po pet u odbrani i napadu).

Izabrane vesti

Košarkaši Igokee koje je sa klupe prvi put predvodio Željko Lukajić održali su čas košarke slabašnim gostima iz Bugarske. Sve je bilo jasno još u prvoj četvrtini, kada je domaća ekipa dala 34 poena, a Bugari samo devet. Posle toga, samo su lagano održavali nedostižnu prednost i odneli vrlo važnu pobedu, koja će doprineti njihovom samopouzdanju posle promene trenera Vlade Jovanovića. Najefikasniji u bosansko-hercegovačkoj ekipi bio je Nikola Dragović sa 18 poena i deset defanzivnih skokova.

U poslednjem meču dana sastaju se večiti rivali Crvena zvezda i Partizan.

ABA liga, rezultati 10. kola:

Subota:
Budućnost – Solnok 75:68
Olimpija – MZT 69:56
Zadar – Krka 79:69

Nedelja:
Cibona – Metalac 93:91
Igokea – Levski 87:54
19.00 Crvena zvezda – Partizan

Ponedeljak:
18.00 Mega Leks – Cedevita

(FOTO: MNPressphoto)

 


tagovi

BiHBugarskaCibonaEvropaHrvatskaIgokeaJadranska ligaLevski SofijaMetalacSrbija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara