Metalurg protiv tradicije

Vreme čitanja: 2min | pet. 13.07.18. | 08:55

Na devet prethodnih susreta ovih ekipa zaokružen je kec, ali sva je prilika da će gost ovde utefteriti tri boda

Kada nema šta da se igra, ne vredi siliti i izbijati sebi pare iz džepa, ali isto tako ne treba se voditi isključivo atraktivnošću. Često su baš favoriti u ligama petice prodavali. O Svetskom prvenstvu da ne pričamo. Ovaj petak možda nije atraktivan i zanimljiv, ali i te kako ima šta da se igra.

Juče smo vam predložili dva fiksa iz Uzbekistana i oba su prošla. Nismo izmislili toplu vodu, Bunjodkor i Pahtakor su bili favoriti, ali, kao što rekosmo, često ljudi ni ne obrate pažnju na ovakve lige, a one mogu da budu i te kako isplative.

Izabrane vesti

Pošto jedan od derbija kola igraju Lokomotiva iz Taškenta i Navbahor - slična je situacija i sa Nasaf Karšijem i Kiziklumom u donjem delu tabele - nekako se najsigurnijim čini dvojka na Metalurg. Osim što ova ekipa na kontu ima osam bodova više od Kokanda, nalazi se i u boljoj formi - tri meča bez poraza, za razliku od domaćih koji su vezali četiri izgubljena meča u prvenstvu, a ukupno na šest poslednjih nisu pobedili.

Takođe, Kokand ne spada među bogzna kakve domaćine. Od sedam odigranih mečeva kod kuće slavili su na dva, isto toliko puta su remizirali, a triput poraženi. U seriji su od tri poraza kod kuće. Sa druge strane, Metalurg ume da bude opasan u gostima, spada među bolje timove koji igraju na strani (skor 2-3-2) i vredi im ukazati poverenje. Ako ne želite da rizikujete, kombinujte duplu šansu sa 0-2 ili 0-3. Metalurg i Kokand su ove sezone na ispod 50 odsto mečeva igrali 0-2, pogotovo Kokon (20 odsto) i ne mogu da se pohvale efikasnim napadima. Inače, Kokand ima drugu najgoru ofanzivu u ligi, ali odbrana mu je među boljim, čemu su doprineli i srpski internacionalci Marko Milić i Darko Gojković.

Za ljubitelje tradicije - kec je dolazio na devet prethodnih međusobnih susreta ovih timova, od čega na samo dva nije prolazio i 3+. Ipak, jedno je tradicija i međusobni skor, teren nešto sasvim drugo. 

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Pet 17:00 4224 UZB 1 Kokand - Metalourg kmb X2&0-2 (-) 2,45
Ukupna kvota2,45

UZBEKISTAN 1 - 14. KOLO: 

Petak

NAPOMENA: Kvote su podložne promenama

Foto: Shutterstock


tagovi

Uzbekistan 1Uzbekistan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara