""
""

Milan tera promašaj decenije - idi, samo da te više ne gledamo!

Vreme čitanja: 2min | sre. 05.07.17. | 13:40

Teški dani za Alberta Bertolaćija

Dosta je kupovine, vreme je za prodaju - usklikuno je jutros Milanov prvi transfer operativac Fasone. Dosta mu je što je prethodnih dana istresao preko 100.000.000 evra na pojačanja među kojima su i zvučna imena poput Kesija, Čalhanoglua, Rikarda Rodrigeza i Andrea Silve.

Izabrane vesti

Vreme je da se kasa popuni i da se višak sa San Sira lagano odstrani kako ne bi ometao regeneraciju nekadašnjeg šampiona Evrope i sveta. Spisak za odstrel je poprilično dugačak, a jasno je da će najviše tumbanja doživeti sredina terena i napad gde Milan sada ima višak fudbalera.

Pregovara se o prodaji napadača, pre svih Bake i Nijanga koje traži Marselj, zatim i Lapadule o kojem se pohvalno izrazila Sampdorija. Videćemo da li u novom Milanu ima mesta i za Španca Susa, koji je bio jedan od najboljih igrača prošle sezone, uz Đerara Deulofeua.

Ipak, u moru igrača koji su zreli za nogu na San Siru izdvojio se jedan koji je baš razočarao.

Nema šta, itekako su čelnici Rosonera promašili kada su pre dve sezone preko Rome pazarili Andreu Bertolaćija za čak 20.000.000 evra. Centralni vezista je stigao iz Đenove sa oreolom jednog od najboljih italijanskih veznih igrača i kao reprezentativac Azura, a danas su spremni da ga puste i za upola manju lovu samo da ga više ne gledaju.

Svega 48 nastupa za dve sezone, bio je dovoljan argument čelnicima Rosonera da shvate da su namagarčeni i da se pomire sa sudbinom da su se na ovom fudbaleru prevarili. Kalčomerkato prenosi danas sa u klubu smatraju da je Bertolaći (26) jedan od najlošijih fudbalera koji trenutno nastupaju u Milanu, da mu, kako kažu, nedostaje karakter, da je slab i da taktički ne razume šta se od njega očekuje. Iznad svega, sklon je povredama, pa im kao takav ne treba.

Zato je Milan, kao što rekosmo, spreman da ga pusti za upola manju svotu od 10.000.000 evra kako bi klub sa San Sira uštedeo neki novac jer Bertolaći ima zaista veliku platu, a ne donosi nikakvu korist. Njegov menadžer pokušava da mu sredi transfer u neki od timova iz Serije A, poput Fjorentine, Atalante ili Đenove.

Ali, po običaju na Čizmi, ti klubovi prvo uzimaju igrača na pozajmicu pa tek onda otkupljuju i tu bi Milan mogao da ima problem da ne može da ga se ratosilja.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Andrea BertolaćiItalijaMilanSerija ATransferi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara