Bepe Marota ima ozbiljnu ponudu
Bepe Marota ima ozbiljnu ponudu

Milanov nož u srce Stare dame - Bepe Marota stiže na San Siro!?

Vreme čitanja: 2min | pet. 08.06.18. | 09:55

Čovek koji se proslavio kao transfer guru Juventusa prva je želja ambicioznih američkih investitora

Pred Milanom je novo leto i nova rekonstrukcija u upravljačkim strukturama slavnog kluba.

Vlasnik Jonghong Li započeo je potragu za, kako Gazeta kaže, manjinskim partnerom, a to bi trebalo da postane američka investiciona kompanija Eliot Menadžemnt koja mu je pozajmila svojevremeno novac da kupi Rosonere.

Izabrane vesti

Kalčomerkato objašnjava u svom tekstu kako Eliot ima mogućnost da kupi deo akcija za 50.000.000 evra i započne proces budućeg otkupa novih deonica što bi kasnije klubu uvećalo kapital za još 60.000.000. Amerikanci su prvobitno želeli da preuzmu Đenovu, ali je Enrike Preziosi odbacio te navode.

Milanom se danas bavi i Korijere delo Sport koji je objavio da je Eliot već počeo da planira budućnost Rosonera za slučaj da Li ne uspe da im isplati 303.000.000 evra koje im duguje do oktobra. Rimski dnevnik tvrdi da je američki fond već "pružio jake garancije" klupskoj legendi Paolu Maldiniju, koji je već dva puta odbio ponude Rosonera da preuzme upravljačku poziciju.

Milan bi trebalo da dobije i novog izvršnog direktora, a glavni kandiat je Đuzepe Marota, čuveni transfer guru Juventusa koji se proslavio prethodnih sezona, a čije bi dovođenje bilo pravi nož u srce velikom rivalu. Pre nego što pomislite kako je to "glupost i da nema ništa od toga", setite se i Leonarda Bonućija za čiji su transfer isto pričali, pre nego što je on zaista zamenio Juventusov dres za majicu Milana. 

Ipak, ako Marota nekim slučajem ne bude hteo da pređe na San Siro, drugi kandidat je Umberto Gandini iz Rome, koji je već radio u Milanu dok je na čelu kluba bio Silvio Berluskoni.

U svakom slučaju, sve ove mere koje se sprovode i promena vlasničke stukture imaju za cilj da Milan izbegne nekako izbacivanje iz Lige Evrope što bi bila velika sramota za nekadašnjeg višestrukog šampiona Evrope i sveta. 

Foto: Action Images


tagovi

Bepe Marota

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara