"Duel Vermera i Obamejana u Dortmundu"
"Duel Vermera i Obamejana u Dortmundu"

Milioneri i Aspirindžije ostali bez goriva, Nirnberg eksplodirao! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 25.01.14. | 17:30

Hofenhajm pregažen sa 4:0 za prvu pobedu Vermbekove čete u ovoj sezoni Bundeslige

Duel Vermera i Obamejana u DortmunduKao da su pregoreli u poteri za nedodirljivim Bajernom iz Minhena. Borusija Dortmund i Bajer Leverkuzen ispustili su pobede u 18. kolu Bundeslige, pa se još jednom potvrdilo da ove sezone jednostavno nemaju kalibar da ozbiljnije ugroze dominaciju Bavaraca.

Borusija se na svom Vestfalenu poigravala sa Augsburgom, promašivala nemoguće što su gosti umeli da kazne i odnesu bod iz Dortmunda – 2:2.

Izabrane vesti

Doduše, uz svesrdnu pomoć Svena Bendera, koji je postigao autogol za 1:1 (prethodno je bio i strelac prvog pogotka za Borusiju, samo minut pre no što je njegov brat blizanac pogodio za Bajer na gostovanju kod Frajburga).

Nuri Sahin je majstorijom iz slobodnjaka vratio prednost na stranu domaćih, ali je novajlija iz Sanderlenda Đi Dong-Von potom iskoristio trenutak nepažnje u defanzivaca Milionera i glavom sa prve stative upropastio 300. nastup Romana Vajdenfelera među stativama Borusije.

Čestitke navijača za jedinicu Borusije i pomalo neočekivani izostanak prozivki za Roberta Levandovskog, koji će na leto žuto-crni dres zameniti opremom Bajerna iz Minhena.

Još gore je prošao Bajer, koji je, kao i Borusija, dva puta vodio na gostovanju kod Frajburga, ali je na kraju pretrpeo poraz od 2:3, pošto su Admir Mehmedi i Žonatan Šmid projektilima nadoknadili minus domaćeg tima, da bi u 90. minutu susreta 21-godišnji Feliks Klaus dokrajčio Aspirindžije.

Prvi put ove sezone – treći uzastopni poraz za četu Samija Hipije. I prvi put posle 27 uzastopnih utakmica da Bajer izgubi posle vođstva na poluvremenu. Do ovog kola 24 pobede i tri poraza.

Ali, svakom nizu dođe kraj.

Dakle, veliko slavlje u Frajburgu, ali to nije ništa naspram euforije u Nirnbergu, koji je sa dva dva gola Josipa Drmića i po pogodak Timotija Čendlera i Danijela Ginčeka pregazio Hofenhajm za 4:0 i verovali ili ne prvu - pobedu u ovoj sezoni Bundeslige.

Trijumf u pravom smislu te reči!

Iznenađenje i u Volsfsburgu pošto su Vukovi poklekli pred Hanoverom Artjomsa Rudnevsa i dvostrukog strelca Leonarda Bitenkura – 1:3.

Ivica Olić je postigao jedini gol za domaći tim (u kojem je sve vreme igrao Slobodan Medojević), ali je debi Kevina de Brujna u zelenom dresu okončan neuspešno.

BUNDESLIGA - 18. kolo:

Dortmund – Augzburg 2:2 (1:0)
/S. Bender 1, Sahin 66 – S. Bender 56, Dong-Von 72/

Štutgart – Majnc 1:2 (1:1)
/Abdelaue 11 – Okazaki 40, Saler 87/

Volfzburg – Hanover 1:3 (1:1)
/Olić 35 – Rudnevs 29, Bitenkur 50, 72/

Nirnberg – Hofenhajm 4:0 (2:0)
/Čendler 24, Drmić 42, 70, Ginček 49/

Frajburg – Bajer Leverkuzen 3:2 (1:2)
/Mehmedi 27, Šmid 53, Klaus 90 – L. Bender 5, Rolfes 36/

Ajntraht Frankfurt - Herta 1:0 (1:0)
/Majer 36/

Nedelja:

15.30: Verder – Braunšvajg
17.30: Hamburger – Šalke

Petak:

Menhengladbah - Bajern 0:2 (0:1)
/Gece 7, Miler 53pen/

(foto: Action Images)


tagovi

VolfzburgTimoti ČendlerSven BenderStutgartNuri SahinNirnbergNemackaLeonardo BitenkurLars BenderIvica OlićFrajburgFeliks KlausEvropaĐi Dong VonDžonatan ŠmidDanijel GinčekBorusija DortmundBajer LeverkuzenaugzburgArtjoms RudnevsAdmir Mehmedi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara