""
""

Milionska armija se raduje: Dijego opet u Brazilu!

Vreme čitanja: 2min | uto. 19.07.16. | 23:52

Raskinuo ugovor sa Fenerom, odbio Amerikance i potpisao ugovor vredan preko 8.000.000 evra

Najpopularniji brazilski klub je danas dobio i najveće pojačanje za narednu sezonu! Flamengo je potpisao trogodišnji ugovor sa Dijegom.

Izabrane vesti

U poslednjim trenucima prelaznog roka kada su u pitanju inostrana pojačanja za brazilske klubove, Flamengo je uspeo da nagovori Dijega da se preseli na Gaveu. Milionska armija navijača je sa oduševljenjem dočekala povratak jednog od najomiljenijih brazilskih fudbalera u poslednjih desetak godina.

Dijego je nekoliko sati pre isteka prelaznog roka raskinuo ugovor sa Fenerbahčeom u kojem je proveo poslednje dve sezone. Imao je i ponude američkih MLS ligaša, ali je rešio da obuče dres Flamenga. ugovor je potpisan na tri godine, a Flamengo je napravio izuzetne finansijske napore pošto će Dijego zarađivati 2.700.000 evra godišnje.

Iskusni plejemejker je je karijeru počeo u Santosu gde je u tandemu sa Robinjom pravio čuda i postao jedan od najtraženijih mladih igrača u Evropi. Ali od tada je njegova karijera imala velike amplitude. Kupio ga je Porto gde nikada nije došao do izražaja, potom je fudbalski oživeo fenomenalnim igrama u Verderu i naterao Juventus da za njega plati 25.000.000 evra. Ali u Torinu je opet zaradio etiketu promašaja. Nova rehabilitacija je usledila u Volfzburgu, potom ga je Simeone doveo u Atletiko gde je opet igrao odlično, ali je odlučio da prihvati sjajnu finansijsku ponudu Fenerbahčea.

Evrope mu je dosta, rešio je da sada u Brailu opet igra fudbal za svoju dušu i postane idol još jednog velikog brazilskog kluba. Tamo ga od poznatijih imena čekaju Paolo Gerero i i Leandro Damijao.


tagovi

TurskaSuper ligmeđunarodni fudballetnji prelazni rok 2015Južna AmerikaFlamengoFenerbahčeEvropaDijegoBrazil

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara