Milojević: Da energetski budemo na najvišem nivou

Vreme čitanja: 2min | ned. 03.02.19. | 11:54

"Zadar će sigurno želeti da se revanšira za poraz u prvom delu lige", tvrdi trener Mega Bemaksa

Košarkaši Mega Bemaksa od 17 časova nastavljaju takmičenje u ABA ligi kada će u Sremskoj Mitrovici dočekati Zadar u okviru 18. kola regionalnog takmičenja. Utakmice protiv Zadra u nedelju, kao i protiv Krke sledećeg petka, su poslednje pred Kup Radivoja Koraća i sigurno je da će Mega pokušati da sa dve pobede i u dobrom raspoloženju dočeka Kup u Nišu. Trener Mega Bemaxa Dejan Milojević na ovom meču neće moći da računa na Adama Mokoku i Kostju Mušidija.

Trener Mege Dejan Milojević je istakao da želi da izvuče maksimum iz ove ekipe.
"Očekuje nas utakmica protiv Zadra kome je svaki meč do kraja od izuzetne važnosti za opstanak. Sigurno je da će želeti da se revanširaju za poraz u Zadru u prvom delu lige. Mi i dalje nismo kompletni, ali u kom god sastavu da izađemo na teren, moramo energetski da budemo na najvišem nivou. Potrebno je da odigramo agresivno u odbrani i sa više koncentracije u napadu i ukoliko uspemo u tome, verujem da možemo do pobede. Idemo meč po meč i želimo da izvučemo maksimum iz naše ekipe", izjavio je Milojević.

Izabrane vesti

Posle 17 odigranih kola ABA lige Mega je peta na tabeli sa skorom 9-8, dok je Zadar zabeležio 5 pobeda. Mega i Zadar su se od sada sastali 11 puta u ABA ligi uz skor 7-4 za Megu. U poslednjem susretu ove dve ekipe odigranom u 7. kolu ove sezone, Mega je slavila u Zadru sa 80:84.

Bek Mega Bemaksa Luka Ašćerić je istakao da je potrebno da ekipa podigne nivo agresivnosti u odbrani.
"Očekuje nas teška utakmica u nedelju protiv ekipe Zadra koja se bori za opstanak. Mi prvenstveno treba da podignemo agresivnost u odbrani i vratim je na naš prepoznatljiv nivo. Ukoliko ispravimo greške sa prethodnih utakmica i uspostavimo naš ritam, verujem da ćemo uspeti da slavimo. Na nama je da se borimo u svakom meču do završetka ligaškog dela ABA, a za šta će to biti dovoljno na kraju, videćemo", izjavio je Ašćerić.

ABA LIGA - 18. KOLO

Subota 

Cibona - Partizan 59:83
/Ljubičić 18 - Gagić 16/

Crvena zvezda - Olimpija 89:61
/Dobrić 15 - Lapornik 14/

Igokea - Cedevita 75:78
/Luković 22 - Kuk 17/

Nedelja
17.00 (1,55) Mega Bemaks (14,5) Zadar (2,70)
19.00 (1,70) Krka (14,5) FMP (2,30)

Ponedeljak
18.00 (1,17) Budućnost (20,0) Mornar (5,50)

* Kvote su podložne promenama

Foto: MN PRESS


tagovi

Dejan MilojevićLuka AšćerićMega Bemaks

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara