""
""

Milutinović: Mnogo grešaka u derbiju, ali uz pravi pristup Partizan može da dobije svakog na Jadranu

Vreme čitanja: 2min | sre. 04.11.15. | 11:16

"Opet smo pali u trećoj četvrtini i to nam se ponavlja maltene svaku utakmicu. Potrebno je da eliminišemo taj prazan hod"

Košarkaši Partizana porazom u prvom ovosezonskom  gradskom derbiju od Crvene zvezde nastavili su opasan hod na ivici "zone opstanka" u Jadranskoj ligi. Ruku na srce, duel sa aktuelnim šampionom Jadrana i Srbije teško da je bio prilika za o fleka, ali dobru igru na startu meča Partizan je "neutralisao" greškama u nastavku i neadekvatnim odgovorom na Zvezdinu jaku odbranu.

Izabrane vesti

Krilni košarkaš crno-belih Andreja Milutinović istakao je da je pristup njegove ekipe na početku utakmice bio dobar, ali da je u nastavku dozvolila Zvezdi dosta lakih poena.
"Dobro smo otvorili utakmicu i pogodili smo nekoliko veoma teških šuteva. Imali smo dobar protok lopte u napadu u tim uvodnim trenucima. Ipak, Zvezda je u nastavku zaigrala mnogo jače u odbrani, a mi se jednostavno nismo snašli na takav njihov nastup. Uostalom, dali su čak 32 poena u drugoj četvrtini, a mnogi od njih su bili iz kontranapada", sumirao je Milutinović utiske posle poraza u derbiju.

Partizanu, šestostrukom šampionu Jadranske lige, to je bio šesti poraz u regionalnom takmičenju ove sezone. Identičan učinak imaju debitanti, slovenački Tajfun i crnogorska Sutjeska.
"Moramo da ispravimo greške koje smo pravili večeras, ali i na nekim prethodnim utakmicama. Čeka nas težak raspored, ali dobro je što sledeću utakmicu protiv Budućnosti igramo kao domaćini u hali Pionir", naveo je krilni košarkaš crno-belih.

Periodi vezanih loših minuta u igri su nešto što je, prema njegovim mišljenju, u više navrata ove sezone ekipu Partizana koštalo pobeda.
"Dobro radimo na svakom treningu, uz pravi pristup utakmicama kao što je bio na startu duela sa Crvenom zvezdom, možemo da dobijemo svakog rivala. Međutim, opet smo pali u trećoj četvrtini i to nam se ponavlja maltene svaku utakmicu. Potrebno je da eliminišemo taj prazan hod", objasnio je 25-godišnji Kragujevčanin.

On je dodao i da u nastavku sezone ipak očekuje bolji Partizan i kazao da Amerikanac Kevin Džons može da bude igrač koji će da napravi ozbiljnu razliku na terenu.
"Pokazalo se i večeras da je Džons kvalitetan igrač i da će pomoći ovoj ekipi. Naravno, vidi se da je još uvek malo stegnut, ali moramo da mu damo malo vremena kako bi se aklimatizovao i biće još bolji", zaključio je Milutinović.

(FOTO: Star Sport)


tagovi

SrbijaFK PartizanJadranska ligaFK Crvena zvezdaAndreja Milutinović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara