"Simon Minjole"
"Simon Minjole"

Minjole nagrađen za sporne odbrane na Enfildu - novi ugovor na pet godina

Vreme čitanja: 1min | pon. 18.01.16. | 18:25

Belgijski golman produžio saradnju sa Liverpulom

Simon MinjoleNije David De Hea, Petr Čeh, pa ni Tibo Kurtoa, čini se da nije baš ni u istoj ravni sa Džoom Hartom i Ugom Lorisom, ali za Liverpul je - sasvim Ok, pa je uprava kluba sa Enfilda Simona Minjolea nagradila novim, petogodišnjim ugovorom.

Minjole je, podsetimo, u Liverpul stigao iz Sanderlenda 2013. za 9.000.000 funti i do sada odigrao 122 utakmice. Zanimljivo, uprkos neretkim kritikama navijača Redsa na njegov račun (poslednja je bila posle greške u remiju sa Arsenalom), belgijski golman je u kalendardskoj 2015. godini čak 15 puta sačuvao mreže netaknutim u Premijer ligi. Nikome drugom to nije uspelo za rukom.

Izabrane vesti

Ove sezone, međutim, učinio je to sedam puta, pa gleda u leđa De Hei, Eurelju Gomesu (obojica po osam utakmica bez primljenog gola),  Džeku Batlendu (9), te Čehu i Džou Hartu (10).
"Svestan sam da ovo znači odgovornost, polako ulazim u najbolje godine za golmane i daću sve od sebe da opravdam poverenje stručnog štaba", rekao je Minjole.

I zaista, Jirgen Klop je uvek bio uz njega. Doduše, nije imao mnogo izbora. Ni Adam Bogdan nije blistao kada je dobio šansu u Kup okršaju sa Eksiterom. Stoga je Klop i odlučio da sa pozajmice Aberdinu vrati 22-godišnjeg Danija Vorda. Ali dok on nadođe...

Pratite MOZZART Sport i na našoj novoj Fejsbuk stranici

(FOTO: Action Images)


tagovi

Zimski prelazni rok 2016Simon MinjolePremijer ligaLiverpulEvropaEngleska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara