"Iz vremena kada je nosio dres Bruklina - Mirza Teletović"
"Iz vremena kada je nosio dres Bruklina - Mirza Teletović"

Mirza polupao Kingse - sa parkinga! Hauardov pakleni doček za Bradonju i Hjuston, Detroit razbio Denver (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 06.11.16. | 09:45

Loše veče srpskih asova - Bjelica bez poena, Marjanović dobio priliku na kašičicu, Jokić skroman... Blejk Grifin i Klipersi nadigrali San Antonio

Iz vremena kada je nosio dres Bruklina - Mirza Teletović

Tokom poslednjih nekoliko utakmica napadačka linija Milvokija izgleda vrhunski. Iznad svega - smireno, a svaka akcija ima smisao. Naravno, tu je Janis Adetokunbo neprevaziđen, a sa njim noćnu moru protivničkim odbranama pravi i Mirza Teletović! Upravo je as iz Bosne i Hercegovine prethodne noći sam polupao Sakramento, u meču gde Demarkus Kazins nije bio najefikasniji igrač Kingsa - 117:91.

Izabrane vesti

Kralju, srećan ti ulazak u TOP 10! Hakim Olajdžuvon je precrtan, sledeći je - Elvin Hejs (VIDEO)

Teletović je koš Sakramenta zatrpao sa sedam trojki iz devet pokušaja (Milvoki ukupno 10 trojki), a interesantno je da su mu to bili svi šutevi koje je uputio iz igre. Dakle, bez pokušaja za dva poena. Na kraju je imao 22 poena (pogodio i jedno bacanje), a upravo je Mirza pokrenuo Milvoki na startu utakmice sa četiri vezana hica sa distance, bez promašaja. 

Adetokunbo je meč završio sa 17 poena, ali je flertovao dugo sa tripl-dablom (8sk, 8as, 4uk). Pritom, celu četvrtu deonicu presedeo je na klupi. Dobar je bio i Džabari Parker, koji je na kraju skupio 19 koševa i šest skokova. 

Sakramento je utakmicu odigrao bez Rudija Geja, inače momka poznatog po tome da voli da razbija Milvoki, a Demarkus Kazins nije dobio prostor da zablista. Meč je završio sa 15 poena, četiri manje od najboljeg strelca Gereta Templa

Detroit je na svom terenu razbio Denver sa 103:86, a ponovo je centralna figura utakmice bio Andre Dramond. Ovaj čovek je kao mašina i uvek uspe da ubeleži više skokova, nego koševa, a uknjižio je čak 19 poena! Inače, 20 puta bio je najviši u skoku, a uspeo je da ubeleži i tri blokade i tako dođe do brojke od 500 sprečenih šuteva protivnika u karijeri!

Dramond je na putu do ubedljivog trijumfa imao pomoć čak petorice saigrača sa dvocifrenim učinkom. Markus Moris i Džon Lejer imali su po 15, a Kentavijus Kaldvel Poup 13 koševa. Boban Marjanović odigrao je tek dva i po minuta i za to vreme ubeležio dva poena i skok.

Kompletan sastav Denvera potpuno je podbacio u ovoj utakmici. Tačnije, svi osim Vilsona Čendlera, pošto je imao 21 poen i devet skokova. Danilo Galinari pratio ga je sa 16 poena, dok je Jusuf Nurkić ubeležio 10 poena i 12 uhvaćenih lopti. Nikola Jokić za 23 minuta na parketu imao je po šest poena i skokova.

Na loše veče srpskih košarkaša nadovezao se i Nemanja Bjelica, u Minesotinom porazu od Oklahome - 112:92. 

Srpski reprezentativac za 11 minuta na terenu nije postigao koš, a ni u drugim statističkim kolonama nije se baš snašao. Zato je Karl Entoni Tauns ubeležio rekord karijere sa 33 poena. Što, opet, nije bilo dovoljno da se slomi Oklahoma vođena Raselom Vestbrukom. koji je pobedi doprineo sa 28 poena, osam asistencija i šest skokova. Odličnu partiju pružio je i Enes Kanter sa novim dabl-dablom (20p, 10sk).

Dvajt Hauard je prethodne noći dočekao svoj bivši klub, Hjuston, i priredio mu paklen doček. U ubedljivom trijumfu rezultatom 112:97 Hauard je 20 poena i 14 skokova, a isti broj koševa imao je Kent Bazmor, dok je tri više ubacio Pol Milsap. Kod Raketa opet je blistao Džejms Harden, koji ove sezone zaista igra kao ponovo rođen. I to u ulozi plejmejkera. Sa 30 poena, 12 asistencija i devet skokova. 

NBA - REZULTATI

Detroit - Denver 103:86
/Dramond 19 - Čendler 21/

Indijana - Čikago 111:94
/Tig 21 - Batler, Mekdermot 16/

Orlando - Vašington 88:86
/Pejton 18 - Moris 18/

Filadelfija - Klivlend 101:102
/Embid 22 - Džejms 25/

Atlanta - Hjuston 112:97
/Milsap 23 - Harden 30/

Milvoki - Sakramento 117:91
/Teletović 22 - Templ 19/

San Antonio - LA Klipers 92:116
/Oldridž 19 - Grifin 28/

Oklahoma - Minesota 112:92
/Vestbruk 28 - Tauns 33/

(FOTO: Action Images)


tagovi

Atlanta HoksBlejk GrifinDenver NagetsDetroit PistonsDvajt HauardDžejms HardenHjuston RoketsMirza TeletovićNBA ligaSakramento Kings

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara