"SMIT NAPUSTIO NIKSE..."
"SMIT NAPUSTIO NIKSE..."

Mislili ste da Niksi ne mogu da budu gori? Greška - veliki trejd u NBA ligi, Džej Ar Smit u Klivlendu, Vejters u Oklahomi

Vreme čitanja: 2min | uto. 06.01.15. | 09:55

Karmelo tek sada nema sa kim da igra, možda mu je bolje da se odmori do naredne sezone kao što planira...

SMIT NAPUSTIO NIKSE...Klivlend Kavalirsi, Njujork Niksi i Oklahoma Siti Tander su obavili trejd u kojem Klivlend dobija Džej Ar Smita i Imana Šamperta iz Niksa, uz budućeg pika prve runde od Oklahome. Durentu i Vestbruku će se pridružiti Dion Vejters iz Klivlenda, dok će se Niksi usrećiti sa ugovorima Lensa Tomasa, Lua Amudsena i Aleksa Kirka.

Nije sasvim jasno šta ko dobija ovim trejdom. Sigurno da Oklahoma dodaje donekle sigurnu napadačku opciju u Vejtersu koji je sjajan kada je u pitanju kreiranje, ali ume često da udavi ekipu ubijanjem ritma. To je zapravo najveći problem i Rasela Vestbruka pa bi bilo poželjno da na terenu njih dvojica ne budu zajedno. No, s obzirom da su Klivlendu ustupili tek jednog budućeg pika, u Oklahomi mogu da budu zadovoljni ovim dogovorom.

Izabrane vesti

Klivlend je, iako dobio dva kvalitetna igrača, možda sebi napravio medveđu uslugu. Vejters je bio problem u Kavsima zato što previše solira, a doveden je Džej Ar Smit, koji je samo starija verzija Diona Vejtersa, doduše sa malo boljim šutem. Možda i veća dobit od Smita jeste mladi Iman Šampert koji može da predstavlja zalog za budućnost jer je zaista sjajan defanzivac, te će se fino uklopiti u ovu ekipu Kavalirsa.

Čini se da je jedino Njujork dobio baš ono što mu treba - ništa. Niksi tenkuju, ne zanima ih da ikad ikoga pobede, pa su od Kavalirsa uzeli Lensa Tomasa, Aleksa Kirka i od sve trojice možda jedinog pristojnog igrača, Lua Amudsena.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Njujork NiksNBA ligaDžej Ar SmitDion Vejters

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara