"Pol se za sve pita u Klipersima"
"Pol se za sve pita u Klipersima"

MOZZART kalkulator: Pol i Evans će morati sami, Dirka nema ko da čuva!

Vreme čitanja: 2min | pon. 02.03.15. | 16:30

Danas vam predlažemo samo pluseve, treba iskoristiti izostanke Entonija Dejvisa, Blejka Grifina i Krisa Boša, pa prognoziramo velike partije njihovih saigrača...

Izabrane vesti

Otkrovenje sezone sa Floride nastavlja da impresionira iz večeri u veče, a kako Krisa Boša ove sezone više nećemo gledati na parketu, Vajtsajd će verovatno igrati po 30 i više minuta na svakom meču. U februaru mesecu pruža sjajne partije, ubacuje 14,5 poena iako uzima skromnih 10,5 šuteva po utakmici, pa verujemo da će i večeras postići petnaestak poena protiv Finiksa koji će makar malo ubrzati smrtno dosadnu igru Majamija i naterati Vejda i saigrače da ubrzaju napad i uzmu više šuteva nego obično. 

8817 Dirk Novicki (Dalas) – više od 17,5

Legenda Dalasa bi danas mogla da ima i više nego lagan posao pošto u timu Nju Orleansa nema ni Entonija Dejvisa, ni Rajana Andersona – dve startne četvorke Pelikana. Stoga Nemca neće imati ko da čuva i verovatno će se ekipa Rika Karlajla forsirati Dirka u napadu iako je on u poslednje vreme poprilično smanjio broj šuteva koje uzima, pa je i granica sa pala na 17,5. Verujemo da će Novicki ispratiti Nju Orleans sa najmanje dvadesetak poena.

8812 Kris Pol (LA Klipers) – više od 19,5

Iako je Pol više klasičan plejmejker kojem je pas uvek na prvom mestu, od kada na terenu nema Blejka Grifina, on uzima sve više šuteva što rezultuje velikim brojem poena koje postiže iz večeri u veče. Primera radi, tokom januara je uzimao 13,1 šut po meču, u februaru je ta brojka iznosila 15,5, dok je sinoć protiv Čikaga „odapeo“ čak 19 šuteva i ubacio 28 poena. Ako je tvrde Bulse tako namučio, ne vidimo zbog čega defanzivno prilično slaboj Minesoti ne bi uspeo da saspe makar 20 poena.

8819 Tajrik Evans (Nju Orleans) – više od 17,5

Slična situacija kao i sa Vajtsajdom i Polom. Kada se prva ili druga zvezda nekog tima povredi, treba juriti one koji iskaču u prvi plan, a baš se to dešava sada sa Tajrikom Evansom. Rajan Anderson i Entoni Dejvis ne igraju večeras i sav teret pada na Evansa i Gordona koji bi morali da postignu po dvadesetak poena ako žele da se njihov tim ne obruka u Dalasu. Tajrik važi za jednog od većih „alavaca“ među NBA bekovima i sigurni smo da mu ovakva situacija ne smeta previše. Sinoć je u Denverov koš strpao 22 poena, trebalo bi da nešto slično ponovi i ove noći.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Tajrik EvansNju Orleans PelikansNBA ligaMozzartMajami HitKris PolHasan VajtsajdDirk Novicki

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara