"Đerdan Šaćiri i Pol Pogba "
"Đerdan Šaćiri i Pol Pogba "

MUNDIJALSKI TIP: Švajcarska – Francuska

Vreme čitanja: 2min | pet. 20.06.14. | 13:53

Trikolori i puleni slavnog Otmara Hicfelda odlučuju o prvom mestu u E grupi. Istorijat međusobnih duela ne ide u prilog nekadašnjim svetskim šampionima, ali...

Đerdan Šaćiri i Pol Pogba

Po svim parametrima, naravno i po rezultatima u 1. kolu Mundijala, ovaj meč će odlučiti o osvajaču E grupe. Znalo se i pre takmičenja da Švajcarci i posebno Francuzi kvalitetom odskaču u konkurenciji Ekvadora i Hondurasa, mada su se puleni Otmara Hicfelda, iako su se prošetali kroz kvalifikacije, propisno namučili protiv južnoameričkih Trikolora. Ekvador je dugo vodio protiv Švajcarske, ali je gol Harisa Seferovića u nadoknadi vremena ipak doneo slavlje selekciji kojoj maltene pola tima vuče poreklo sa prostora nekadašnje Jugoslavije.

Izabrane vesti

Francuzi su Mundijal otvorili rutinskom pobedom protiv Hondurasa (3:0), ali taj meč će se više pamtiti po prvom pogotku u istoriji Mundijala koji je priznat zahvaljujući čuvenoj gol-tehnologiji, nego po blistavoj igri pulena Didijea Dešampa. Ipak, šampionima sveta iz 1998. je od velike važnosti to što je Karim Benzema sa dva gola nabio samopouzdanje, kao i solidne igre momaka koji ranije nisu imali iskustva na velikim takmičenjima (Grizman, Pogba, Matuidi i Valbuena).

Mislimo da se ovde isplati igrati na Francuze, a dvojka donosi kvotu 1,90. Pritom, dobro smo svesni da se kladimo protiv ekipe koja je poražena samo jednom na poslednjih, verovali ili ne, čak 19 utakmica!  Ipak, u tom čudesnom intervalu Švajcarci su od jačih protivnika savladali samo Brazil (1:0) i Hrvatsku (4:2), oba puta u prijateljskim mečevima. Francuzi su u seriji dobrih rezultata, a i čini se da su ključni igrači Švajcarske – Inler, Šaćiri i Džaka – doputovali u Brazil ili umorni ili van forme, pa su potpuno podbacili protiv Ekvadora.  

Kada već tipujemo na pobedu Trikolora, skrećemo vam pažnju i na MOZZART kombinaciju 2&2-3, za kvotu 2,75. Na ovom meču su po nama izvesna 2-3 gola i očekujemo nešto tvrđu utakmicu u odnosu na većinu koje smo gledali od početka Mundijala. Za kraj, mislimo da nije loše probati i tačan rezultat 0:2, za lepu i okruglu kvotu – 9,0.

Inače, statistika mečeva između Švajcarske i Francuske ne ide u prilog našim tipovima. Naime, prethodna tri duela ovih timova završena su remijem, uz samo dva postignuta gola za 270 minuta igre. Takođe, Francuzi nikada nisu pobedili Švajcarce na velikim takmičenjima, u tačno četiri navrata (poraz i tri remija).

Zbog toga samo još više verujemo u pobedu Trikolora. Vreme je...

STADION: Arena Fonte Nova u Salvadoru (kapacitet 56.500 mesta)

POČETAK: 21.00

SUDIJA: Bjorn Kujpers (Holandija) - 3,79 žutih kartona po meču, 0,21 crvenih kartona po meču, 0,27 penala po meču

MOGUĆI SASTAVI:

ŠVAJCARSKA (4-2-3-1): Benaljo – Lihštajner, Đuru, Fon Bergen, Rodrigez – Behrami, Inler –Šaćiri, Džaka, Štoker - Seferović.

FRANCUSKA (4-3-3): Loris – Debuši, Varan, Sako, Evra – Pogba, Kabaj, Matuidi – Valbuena, Benzema, Grizman.

Kvote za sve mečeve Mundijala 2014. u Brazilu, specijale i klađenje uživo na SP možete pronaći OVDE.

ŠTA VI MISLITE? Imate li svoje ideje, predloge, fikseve... koje biste podelili s drugima?

Ostavite svoj komentar ispod teksta.

(FOTO: Guliver/Getty Images)


tagovi

Švajcarska 1reprezentativni fudbalFrancuskaEvropaBrazil2014EBrazil2014

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara