"Mursija"
"Mursija"

Mursija zbog 13 miliona evra duga preseljena u treću ligu

Vreme čitanja: 1min | čet. 07.08.14. | 19:34

"Klubovi moraju da plaćaju igrače, porez, dobavljače i dugove“, rekao je predsednik LFP Havijer Tebas

MursijaŠpanska profesionalna liga (LFP) izbacila je Mursiju u treću ligu i kaznila je sa 180.000 evra zbog duga od 13 miliona evra na ime poreza. Delegaciju prezaduženog kluba koja je stigla na pregovore u Madrid, na čelu sa trenerom Hoseom Manuelom Airom, pratilo je nekoliko stotina navijača, ali nisu uspeli da spreče sankcije i selidbu u niži rang. 

Mursija je prošlu sezonu u Segundi završila na četvrtoj poziciji, ali u plej-ofu nije uspela da se vrati u Primeru, a sada je doživela još veći udarac. Njeno mesto u zauzeće Mirandes, koji je završio na 19. mestu.

Mnogi španski klubovi poslednjih godina muku muče sa finansijama zbog toga što su preterivali u potrošnji i sada duguju stotine miliona evra na ime neplaćenih poreza.
„Važno je zaštiti integritet takmičenja i stvoriti klimu da svaki klub bude ravnopravan u finansijskom smislu. Klubovi moraju da plaćaju igrače, porez, dobavljače i dugove“, rekao je predsednik LFP Havijer Tebas.

Mursija, koja se nalazi u istoimenom gradu na jugoistoku Španije, već je jednom bila degradirana i to 1992. godine i to je jedini klub koji je dva puta zbog dugovanja preseljen u niži rang takmičenja. 

Izabrane vesti

(FOTO: Action images)


tagovi

ŠpanijaporezEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara