"Igrači Lacija"
"Igrači Lacija"

Na Čizmi se rađa novi kralj jeftinih kupovina!

Vreme čitanja: 3min | čet. 22.01.15. | 17:35

Lacio već sada kompletira ekipu za narednu sezonu, a do sada je na tri vrlo dobra pojačanja potrošio 2.300.000 evra

Igrači Lacija

Postoji ona stara, kladioničarska izreka koja kaže:
"Ko je igrao na Lacio, pare je bacio!"

Izabrane vesti

Međutim, način na koji uprava Lacija posluje u poslednjih nekoliko godina, slobodno možemo da kažemo da nebesko-plavi znaju kako da iz novčanika istresu siću, a zauzvrat dobiju vrlo kvalitetna pojačanja. 

Sve je počelo leta 2011. godine, kada je iz minhenskog Bajerna stigao Miroslav Klose. Za „nula“ evra! Popularni Miro, koji se letos upisao u zlatnu knjigu Mundijala kao najbolji strelac svih vremena, odigrao je 110 utakmica i postigao čak 44, uprkos tome što je u poznim igračkim godinama. Mnogi od njih bili su prilično važni za tim iz prestonice, ali verovatno se najviše pamti njegova petarda protiv Bolonje iz maja 2013. godine, kada je postao prvi igrač Lacija sa pet pogodaka u jednom meču, ali i prvi fudbaler Serije A sa istim učinkom još od 1986. godine i Roberta Pruca, koji je u dresu Rome napravio isti podvig. 

Koliko zaista znači Laciju govori podatak da uprava kluba stalno potencira na produžetku saradnje i ne želi da se odrekne 38-godišnjeg asa tako lako, uprkos brojnim ponudama.

Naredne sezone Lacio je kao slobodne igrače doveo Luja Sahu i Brazilca Edersona. Međutim, epizoda bivšeg napadača Mančester junajteda u Rimu trajala je prekratko - svega šest utakmica. S druge strane, iskusni ofanzivni vezista, koji je u Lacio stigao iz Liona, potpisao je petogodišnji ugovor i nekoliko puta se pokazao kao pravi džoker sa klupe. U dve i po sezone odigrao je ukupno 48 utakmica i upisao pet pogodaka.

Miro Klose

Ipak, ubedljivo najbolji posao Lacio je odradio prethodnog leta, ali i ove zime, kada je kaparisala nekoliko ubitačnih pojačanja. Svakako najveće je Filip Đorđević, uz Stefana Maurija najbolji strelac tima sa sedam prvenstvenih golova. Srpski reprezentativac je na Olimpiko stigao kao slobodan igrač iz Nanta, u kojem je bio daleko najbolji strelac. A, kao što smo već naglasili, ova akvizicija se već „isplatila“ Lacijalima.

Pored Đorđevića, Lacio je prošle godine kaparisala i bivšeg levog beka Hofenhajma, Edsona Brafhejda, koji se ove sezone rotira sa Luisom Kavandom i odrađuje svoj posao na pravi način. 

Ali, pravi posao uprava nebesko-plavih odradila je u januarskom prelaznom roku, kada je za svega 2.300.000 evra kaparisala čak trojicu igrača. Lacio je danas zvanično predstavio talentovanog 20-godišnjeg štopera AZ Alkmara Veslija Huda, koji će u Rim stići na kraju sezone kao slobodan igrač, ali i doskorašnjeg štopera lisabonskog Sportinga, Maurisija, koji je na promociji rekao da mu se ostvario san. Lacio je upravo na 26-godišnjeg stamenog defanzivca potrošio sav novac, a on bi odmah trebalo da zauzme mesto u srcu odbrane, verovatno uz Lorika Canu

Na kraju, predsednik Klaudio Lotito naglasio je da će na kraju sezone stići i jedan od onih loših momaka engleskog fudbala, Ravel Morison, kojem ugovor sa Vest Hemom takođe ističe poslednjeg dana juna. Lotito upravo u njemu vidi igrača za budućnost i smatra da će Morison proigrati kada bude obukao dres sa grbom orla. 

Nekada Milan, sada Lacio... Ko kaže da za male pare ne može da se sastavi respektabilan tim? Koji se i dalje bori za mesto u kvalifikacijama za Ligu šampiona! Posebno u vreme kada je italijanski fudbal u ogromnom padu u odnosu na zlatne godine... 

(FOTO: Action Images)


tagovi

Zimski prelazni rok 2015Vesli HudSerija ARavel MorisonMiroslav KloseMaurisioLacioItalijaFilip ĐorđevićEvropaEdson Brafhajd

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara