"Marakana 11.08.2004"
"Marakana 11.08.2004"

NA DANAŠNJI DAN: Ko da zaboravi prepunu Marakanu, koreografiju "Hrabro" i razbijanje PSV? (FOTO i VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 11.08.13. | 15:21

Golovi Milana Dudića, Boška Jankovića i Marka Pantelića sigurno će ostati urezani u sećanju svih Delija, jer su doneli jednu od najvećih pobeda u novijoj klupskoj istoriji – 3:2

Marakana 11.08.2004Te prelepe avgustovske večeri, pre tačno devet godina, Crvena zvezda je imala sjajan tim, ogromne snove, navijače koji su igrače dočekali sa koreografijom "Hrabro" i trenera koji je klubu doneo titulu evropskog šampiona – Ljupka Petrovića!  

Marakana je bila krcata, oko 50.000 duša došlo je na naš najveći stadion kako bi bodrilo svoje miljenike u, kasnije će se ispostaviti, jednom od poslednjih velikih pohoda ka Evropi. Međutim, crveno-beli su loše otvorili meč, pa je Park Đi-Sung (koji je posle Mančester junajteda i KPR ponovo obukao dres Filipsovca) već u 9. minutu doneo prednost klubu iz Ajndhovena.

Izabrane vesti

Ali, Ljupkovi puleni nisu klonuli duhom - Delije su dale jak vetar u leđa Marku Panteliću, Nikoli Žigiću, Bošku Jankoviću i drugovima, nakon čega je usledilo 30 minuta čiste inspiracije i veliki preokret rezultata.

Igrao se 29. minut, Zvezda je imala slobodan udarac sa leve strane, koji je sjajno izveo Aleksandar Luković, a još bolje loptu u mrežu smestio Milan Dudić, posle čega Marakana pada u totalni trans!

Samo deset minuta kasnije, Zvezda je imala još jedan slobodan udarac, ovog puta sa nekih 30-ak metara od gola PSV. Zalet je uzeo bombarder Boško Janković, Pantelić je loptu samo malo pomerio u stranu, a desnonogi vezista poslao je raketu koja je protutnjala kroz živi zid i otišla iza leđa Gomeza... Crveno-beli su poveli sa 2:1, pobeda je bila na dohvat ruke, a navijači su bili u krajnjoj ekstazi.

Zvezda se tu nije zaustavila, već je nastavila da "gazi" protivnika i napada iz minuta u minut! Ipak, do kraja prvog poluvremena nije bilo novih promena rezultata, ali zato u drugom jeste!

Igrao se 59. minut, kada je Luković poslao odličnu dijagonalu Milanu Biševcu na desnoj strani terena, ovaj je uputio sjajan centaršut, Marko Pantelić je natrčao na loptu, glavom istu usmerio na pravu stranu i doneo novo uvećanje prednosti – Zvezda je bila na korak od toga da potpuno ponizi velikana iz Ajndhovena!

Međutim, nakon trećeg gola, došlo je do potpunog opuštanja, što su Filipsovci umeli da kazne. Nekoliko krajnje traljavih reakcija defanzivaca doveli su do toga da Jon De Jong u 66. minutu umanji prednost i tako dovede u pitanje Zvezdin prolaz dalje... Do kraja meča rezultat je ostao nepromenjen, crveno-beli su nastavili da napadaju u nadi da će povratiti dva gola prednosti, ali uzalud. Posle poslednjeg sudijskog zvižduka bilo je jasno da će klub iz Ljutice Bogdana imati težak zadatak da obezbedi prolaz dalje... A sve posle toga zapisano je u istoriji...

----------------------------------------------

CRVENA ZVEZDA – PSV 3:2 (2:1)
/Dudić 29, Janković 39, Pantelić 59 – Park 9, De Jong 66/

Stadion: Marakana
Gledalaca: 50.000
Sudije: Sudije: Kolina, Geminjani, Papi (Italija)

Crvena zvezda: Dišljenković, Luković, Miladinović, Dudić, Biševac, Janković (Stojanović 90), Pantelić (Krivokapić 77), Perović (Tintor 88), Stančić, Žigić, Basta

PSV: Gomez, Bogelund (Koku 46), Aleks, Bauma, Li, Ojer, Van Bomel, De Jong, Park, Venegor of Heselink, Bizli

----------------------------------------------

(FOTO: Star Sport - Srđan Stevanović) 


tagovi

Boško JankovićFK Crvena zvezdadogodilo se na današnji danMarko Pantelićmilan dudicNikole ŽigićPSV AjndhovenSrbija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara