"Srećni čovek Šon Kilpatrik"
"Srećni čovek Šon Kilpatrik"

Na pravom mestu u pravo vreme: Minesota dovela igrača samo jer živi blizu

Vreme čitanja: 2min | pet. 20.03.15. | 18:59

Šon Kilpatrik je došao kolima do Medison Skver Gardena 45 minuta pred meč između Timbervulvsa i Niksa

Srećni čovek Šon KilpatrikIzmeđu Minesote i Njujorka se bije velika bitka u NBA ligi. Ko će da izgubi više mečeva kako bi dobio što bolje startno mesto na draftu koji sledi na leto? Međutim, da bi mogli da izgubite, morate prvo da igrate, a ekipa iz Mineapolisa je imala problem sa pronalaženjem dovoljnog broja igrača za meč u Medison Skver Gardenu.

Taj problem je rešila na nesvakidašnji način. Naime, dovela je Šona Kilpatrika, koji je do četvrtka ujutru branio boje Sinsinati Berketsa. Nije ga dovela jer je neki vanserijski talenat koji se treneru Flipu Sondersu nametnuo odličnim igrama u razvojnoj ligi, već zato što živi blizu Njujorka.

Izabrane vesti

On je, čim je dobio "ponudu", seo u kola i stigao u Medison Skver Garden 45 minuta pre početka utakmice. Dobio je desetodnevni ugovor vredan skoro 30.000 dolara, a na terenu je proveo deset minuta i nije se upisao u strelce. Iako Minesota već ima 15 registrovanih igrača, liga joj je dozvolila da registruje i 16, jer nije imala dovoljno igrača kako bi započela meč.
"Morali smo da igramo po pravilima, pa smo doveli nekoga ko je od hale bio udaljen jednu vožnju vozom. Znali smo za njega i pre, međutim, geografski faktor je igrao veliku ulogu. Morali smo da dovedemo nekoga ko je spreman u 7:30 (po njujorškom vremenu prim.aut.)", istakao je trener Sonders.

Za igrača kakav je Kilpatrik, cifra od skoro 30.000 dolara je vrlo mnogo, jer on za celu sezonu u razvojnoj ligi ne zaradi toliko.
"Spremao sam se kod kuće. Imao sam trening pred jedan meč razvojne lige. Nisam mislio da ću završiti ovde gde sam završio. Ovo je kao neki blagoslov", rekao je Kilpatrik.

Minesota nije uspela u svojoj nameri da i ovaj meč izgubi, jer je sa 95:92 posle produžetka slavila protiv očajnih Niksa, međutim, Kilpatrikova priča je definitivno odnela šou. Eto šta se dešava kada se nađete na pravom mestu u pravo vreme!

(FOTO: Action images)


tagovi

Šon KilpatrikNjujork NiksNBA ligaMinesota TimbervulvsFlip Sonders

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara