Bruno Fernandes i Mohamed Salah (Foto: Reuters)
Bruno Fernandes i Mohamed Salah (Foto: Reuters)

Najava dana (nedelja, 17. mart): Najveći derbi u najstarijem takmičenju, Leverkuzen nastavlja da korača ka tituli

Vreme čitanja: 3min | ned. 17.03.24. | 08:15

Pogledajte kratku bet analizu najinteresantnijih mečeva u danu pred nama...

MANČESTER JUNAJTED - LIVERPUL, 16.30

Izabrane vesti

(Fudbal, FA KUP)

Jirgen Klop želi da u svojoj poslednjoj sezoni na Liverpulovoj klupi osvoji što je više moguće trofeja. Pehar Liga kupa već je podigao, ali se ne odriče ni onog važnijeg - FA Kupa. U četvrtfinalnom duelu gostovaće najvećem rivalu Mančester Junajtedu, koji upravo u najstarijem takmičenju na svetu vidi potencijalni spas sezone.

MONPELJE - PSŽ, 21.00

(Fudbal, Francuska 1)

Tim Luisa Enrikea nije izgubio još od sedmog novembra i utakmice Lige šampiona protiv Milana, a mečeve u domaćem prvenstvu doživljava praktično kao svojevrsu pripremu dvomeče četvrtfinala elitnog evropskog takmičenja protiv Barselone. Monpelje ima tek jedan bod više od zone ispadanja.

ČELSI – LESTER, 13.45

(Fudbal, FA KUP)

Uzimajući u obzir uložena sredstva u sklapanje aktuelnog igračkog kadra, sezona Plavaca je generalno posmatrano neuspešna. Sredina tabele u Premijer ligi i izgubljeno finale Liga kupa od Liverpulovih klinaca, mogli bi da budu bačeni u zapećak samo ako bi se osvojio FA Kup. Lesteru je glavni prioritet da sačuva poziciju u Čempionšipu koja ga vraća u Premijer ligu, a na Stamord Bridž dolazi rasterećen

FRAJBURG – LEVERKUZEN 15.30

(Fudbal, Nemačka 1)

Aspirindžije su se na spektakularan način plasirale u četvrtfinale Lige Evrope pre samo tri dana. Gubio je Leverkuzen na oko 20 minuta pre kraja 0:2 od azerbejdžanskog Karabaga, a onda trijumfovao 3:2. Tim Ćabija Alonsa deluje nezaustavljivo i samo je pitanje datuma kada će i zvanično prekinuti niz Bajerna od 11 titula zaredom.

ATLETIKO MADRID – BARSELONA, 21.00

(Fudbal, Španija 1)

Na deset kola pre kraja sezone, Katalonci imaju osam bodova manje od lidera Reala, a da bi zadržali kakve-takve šanse da se umešaju u borbu za titulu, moraju da pobede na svakoj utakmici. Atletiko je ove sedmice izborio plaslman u četvrtfinale Lige šampiona posle penala protiv Intera, a na u La Ligi je četvrti na tabeli sa samo dva boda više od petoplasiranog Atletik Bilbaa

CRVENA ZVEZDA – RADNIČKI KRAGUJEVAC, 16.00

(Fudbal, Mozzart Bet Superliga Srbije)

Posle Partizanovog poraza od Napretka, crveno-beli su iskoristili kiks najvećeg rivala, pobedili na Čairu protiv niškog Radničkog i posle tri meseca zaseli na čelo tabele. Na Zvezdi je da sada sačuva dva boda prednosti pred plej-of i stekne prednost

MLADOST LUČANI – PARTIZAN, 13.30

(Fudbal, Mozzart Bet Superliga Srbije)

Posle remija na Marakani u 172. Večitom derbiju, Partizan je napravio veliki kiks I izgubio u Humskoj od kruševačkog Napretka (0:1). Poraz od Čarapana značio je gubitak prvog mesta za crno-bele, a novi kiks u Lučanima nije opcija za izabranike Igora Duljaja.

VEST HEM – ASTON VILA, 15.00

(Fudbal, Engleska 1)

Oba tima igraju značajnu ulogu u evropskim takmičenjima. Vest Hem se plasirao u četvrtfinale Lige Evrope, dok će Aston Vila među osam najboljih u Ligi konferencije. Na premijerligaškom nivou, Vila se nada Ligi šampiona, ali ako zaista želi da zadrži mesto među prva četiri, moraće da pobeđuje I protiv ekipa iz gornje polovine tabele.

DORTMUND – AJNTRAHT FRANKFURT, 17.30

(Fudbal, Nemačka 1)

Iako nije impresionirala igrom u dvomeču protiv PSV-a, Borusija je pred Žutim zidom eliminisala PSV i plasirala se u četvrtifnale Lige šampiona. Ekipi Edina Terzića ne ide tako dobro u Bundesligi, pošto je na petom mestu, sa dva boda zaostatka za Lajpcigom.

CIBONA – CRVENA ZVEZDA , 18.00

(Košarka, ABA liga)

Tim Janisa Sferopulosa nadomak je osvajanja prvog mesta u regularnom delu Jadranske lige, ali pred gostovanje u Draženovom domu navijačima crveno-belih još je u mislima prošlosezonski meč u Zagrenu. Cibona je tada šokirala Zvezdu i ostavila je bez prednosti domaćeg terena u finalu plej-ofa, a sada bi srpski šampion mogao da vrati Ciboni s kamatom.



tagovi

najava dana

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara