Foto: Shuttersotck
Foto: Shuttersotck

NAJAVA DANA (utorak, 24. novembar): RB Lajpcig na Parku prinčeva, Crveni đavoli se svete Turcima, uz ostale tačke Lige šampiona

Vreme čitanja: 4min | uto. 24.11.20. | 06:20

Evo koji nas najvažniji sportski događaji očekuju danas...

KRASNODAR – SEVILJA, 18.55

(Fudbal, Liga šampiona)

Izabrane vesti

Sevilja je i bez trojice izbačenih iz stroja u poziciji da diktira tempo u Krasnodaru, ali samo uz određenu dozu opreza. Naime, Španci su u trećem kolu sebe precenili, pa su kod kuće od 21. minuta jurili Krasnodarovih 0:2. Na kraju se sve srećno po njih završilo, a početak preokreta označio je Ivan Rakitić koji je tresao mrežu pred kraj prvog dela igre. Inače, Španci su na toj utakmici imali sve, uključujući i posed lopte, što je Krasnodar kompenzovao golovima koji su opomenuli favorizovanog protivnika.

REN – ČELSI, 18.55

(Fudbal, Liga šampiona)

Ren definitivno u ovom momentu nije Čelsijev kalibar. Hvataju ih Englezi na nespremnost, ne samo kao poslednje u Grupi E, već i kao razočarane porazima u Ligi 1 gde su ih tukli PSŽ i Bordo. Frenk Lampard je spreman na sve, neće se libiti ni prime presinga, sve u cilju ponavljanja uspeha iz trećeg kola kada je na semaforu zabeležen rezultat od 3:0.

DORTMUND – KLUB BRIŽ, 21.00

(Fudbal, Liga šampiona)

Lider Grupe F nedvosmisleno atakuje na pun paket slave protiv rivala koga je u trećem kolu savladao sa 0:3. I ne treba Nemcima Šmelcer da bi bili oštri, jer u timu još uvek vlada tenzija izazvana porazom u derbiju sa Bajernom, a zatim lečenom goleadom pri konačnih 2:5 protiv Herte. Favr će sigurno orijentisati Borusiju ofanzivno protiv lidera belgijskog šampionata koji je nakon imenovanog poraza u Ligi šampiona u nacionalnom šampionatu savladao Ostende i Kortrajk.

DIN. KIJEV – BARSELONA, 21.00

(Fudbal, Liga šampiona)

Nije spisak, to je plahta od broja bolesnih igrača domaćeg Dinama. To je čist zicer za Barselonu koja ih je u prošlom kolu savladala sa 2:1. Treba ova pobeda Ronaldu Kumanu kao melem, ne toliko zbog trenutne situacije u Evropi, već zbog zabeleženog poraza od Simeoneovog Atletiko Madrida u 10. kolu Primere. Mogla bi ova utakmica zbog svega predočenog da bude jedna od raspucanijih u ovom evropskom kolu.

JUVENTUS – FERENCVAROŠ, 21.00

(Fudbal, Liga šampiona)

U trećem kolu, na ovaj par došlo je 5+. Izazov će i sada svakako biti procena broja postignutih golova, jer u Torinu, Ronaldo, Morata i ostali imaju nameru ne da jure rezultat, već da bilduju statistiku koja će im značiti i zbog trke sa Barselonom koja trenutno vodi u Grupi G. Mađari koji do sada imaju svega jedan bod iz X ishoda sa Dinamom, braniće se kako se ne bi osramoćeni vratili kući. Oni imaju gol razliku od 4:11, što generalno znači da su primili previše golova na ukupno tri utakmice.

LACIO – ZENIT, 21.00

(Fudbal, Liga šampiona)

Lacio je u trećem kolu olako shvatio Zenit, pa remizirao s konačnih 1:1. Ne verujemo da će Inzagi dozvoliti sebi još jednu sličnu avanturu, naročito ne u ovom trenutku. Naime, ekipa je u punom takmičarskom tonusu, pošto je u Seriji A remizirala sa Juventusom, a zatim dobila Krotone sa 0:2. Zenitu dobro ide u poslednje vreme, ali je sastav ruskog timma toliko tanji, da ga sa fudbalske strane u Italiji ne možemo smatrati egal rivalom.

MAN. JUN. – BAŠAKŠEHIR, 21.00

(Fudbal, Liga šampiona)

Vreme je za osvetu Mančester junajteda. Ma šta da se desi, Turcima na ponos ide nedavnih 2:1 protiv Crvenih đavola koji su sada zbog tog kiksa u paklenom klinču sa RB Lajpcigom i PSŽ-om. Solšer će ovoga puta narediti maksimalan juriš, pa verujemo da će se Bašakšehir braniti bukvalno rovovski, onako kao je tim u trećem kolu i spasao prednost stečenu u prvom poluvremenu.

PSŽ – RB LAJPCIG, 21.00

(Fudbal, Liga šampiona)

Sen Žermen mora da pobedi ukoliko želi da u poslednja dva kola uđe sa iole realnim šansama za prolaz u nokaut fazu. Tomasu Tuhelu je dogorelo, jer RB Lajpcig ih je u trećem kolu savladao sa 2:1, što je ujedno bila i osveta za osminu finala istog ovog takmičenja uz avgusta. Lajpcig nije napravio željenu uvertiru pred ovaj meč. Za vikend se poprilično mučio i na kraju jedva izborio remi sa Ajntrahtom. Ipak, Nagelsmana može da raduje povratak Dajota Upamekana. To je posebno bitno jer su Halstenberg i Mukijele i dalje van stroja.

STOUK – NORIČ, 20.00

(Fudbal, Engleska 2)

Samo tri boda dele vodeći Norič od sedmoplasiranog Stouka. Ovo je čist dokaz da favorizovanih na čelu Čempionšipa nema, ali se mora zapaziti da gostujući tim ima jednu od najboljih odbrana u ligi. Neporaženi su na proteklih pet utakmica, dok Stuk ima dva kiksa iz utakmica sa Votfordom i Svonsijem. Zbog svega navedenog, meč bi mogao da bude neizvestan.

BORNMUT – NOTINGEM, 21.00

(Fudbal, Engleska 2)

Ne cvetaju ruže, niti se dobro piše Šumarima u gostima Bornmutu koji je u euforičnoj poteri za preuzimanjem vodeće štafete od Noriča. Kako bilo, Notingem je tek 20. na tabeli, u prošlom kolu pao je pred Barnslijem, pa Bornmut može da se nada da će ove sezone zaista nesavršeni rival pogrešiti brzo, kako bi oni stigli do nova, jako bitna tri boda. 

 

 


tagovi

najava danaInternet klađenjeklađenjesportsko klađenjesportsko klađenjesportsko klađenjesportsko klađenjesportsko klađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara