""
""

Najmanje što sam mogao da uradim je da izađem i odigram za nju

Vreme čitanja: 2min | sre. 03.05.17. | 10:44

Ajzea Tomas je čovek o kome govori cela košarkaška planeta

U prvom meču serije između Bostona i Vašingtona Ajzea Tomas je izgubio zub. Da bi popravio situaciju morao je da sedi na čuvenoj stomatološkoj stolici čitavih pet sati. Dan kasnije imao je operaciju unutar usta. Usne su mu bile otekle, jedva je mogao da govori.

Ali, nije ni razmatrao da ne igra u drugom meču. Izašao je na parket, dao 53 poena i oborio je svoj rekord datih poena u plej-ofu NBA lige. 

Izabrane vesti

Tišina, igra Ajzea! Tomasov rekord karijere uništio Vašington - 53 poena (VIDEO)

Kaže - nije razmatrao da ne izađe na utakmicu. Poznato je da je nedavno ostao bez sestre koja je stradala u saobraćajnog nezgodi tako da ova njegova igra i partije koje pruža moraju da se gledaju i kroz tu prizmu. Inače, njegovoj sestri bi danas bio rođendan...

Neverovatno je koliko snage, volje, odlučnosti i rešenosti može da stane u čoveka koji je visok samo 175 centimetara.
"Najmanje što sam mogao da uradim je da izađem i odigram za nju", rekao je Tomas koji sa 53 data poena drži drugo mesto u istoriji Bostona kada su dati poeni u plej-ofu u pitanju.

Tomas je po svaku cenu želeo na parket.
"Znao sam da kada utakmica dođe, da će saigrači da me bodre i da mi daju energiju da izađem na parket i da dobijemo ovaj meč".

I tako je i bilo. Tomas je nosio zaštitu za zube i ušao u istoriju franšize.
"Lep je biti deo istorije Seltika sa svim tim sjajnim igračima. Ali, dok ne osvojite prsten, ne možete sebe smatrati velikim igračem. Titula je najvažnija, o tome se radi".

Da bi Tomas stigao do ovako velike brojke postarao se i Džon Vol koji je predvodio Vizardse sa 40 datih poena i terao Ajzeu da odigra najbolje što može.

Na pitanje da li je ikada imao ovakav obračun u karijeri protiv nekog protivničkog plejmejkera, Vol je imao jasan odgovor.
"Ne, ne, ne!".

Strašan meč. Strašni borci. Veliki igrači.


tagovi

Ajzea TomasBoston SeltiksNBA liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara