""
""

Najveći je! Rikardinjova magija za polufinale Mundijala, sledi derbi Portugalija - Argentina! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 26.09.16. | 09:42

Portugalski majstor napravio novi potez kojem se divi čitava planeta

Falkao je najveći svih vremena, ali trenutni vladar svetskog futsala je portugalski velemajstor Rikardinjo. Miljenik beogradske publike s Evropskog prvenstva u našoj zemlji upotrebio je novi mađioničarski trik u četvrtfinalu Svetskog prvenstva u Kolumbiji i na neverovatan način odveo svoj tim u borbu za finale. Portugalci su u fantastičnoj utakmici nadigrali odlični Azerbejdžan (3:2) i zakazali polufinalni derbi s Argentinom, koja je protekle noći bila ubedljiva protiv Egipta (5:0).

Izabrane vesti

Sama Rikardinjova magija, kojih ima nekoliko na svakoj utakmici, ne bi dobila toliko na značaju da se nije dogodila baš onda kada se lomio meč. Bila je to nezgodna, visoka lopta Žoaa Matosa, Kudurov je krenuo na loptu, verovatno je pomislio da će je lako ukrotiti, a onda je usledila "štikla" u letu velemajsora ove igre i lopta je odsela u gornjem desnom uglu gola Azerbejdžana. Za kapitalnih 3:1 u korist Portugalije.

Rikardinju je ovo bio 12. gol na turniru i teško da će uspeti neko da ga nadmaši u tome. Jedini koji to može da učini je Eder Lima iz Rusije, koji je postigao šest manje.

Taj pogodak nije u potpunosti slomio borbenih Azerbejdžanaca, koji su predvođenih nekolicinom brazilskih fudbalera pet minuta pre kraja smanjili rezultat na 3:2, a onda krenuli u potpunu opsadu protvničkog gola. Portugalci su se gčevito branili i odbranili, pa će u sredu na megdan Gaučosima.

Koliko je Argentina bila dominatna protiv najbolje afričke selekcije govori i podatak da su svih pet golova postigli različiti igrači.

U drugom polufinalu snage će odmeriti Iran i Rusija.

(FOTO: Screen shot)


tagovi

SP u futsaluRikardinjoreprezentativni fudbalPortugalEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara