"Mario Maslać"
"Mario Maslać"

Nameštaljka u PLS! Igrači se naplatili na 7+ u duelu Borca i Novog Sada! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 17.08.13. | 15:40

"Nisam kriv", kaže za MOZZART Sport Mario Maslać, jedini saslušavani iz Borca. Krivične prijave i protiv trojice prvotimaca Kanarinaca

Mario MaslaćDaleko od očiju javnosti, ali ne i od saznanja policijskih inspektora. Pokušaj fudbalera da nameste meč Borca iz Čačka i Novog Sada u 30. kolu prošle sezone u Prvoj ligi Srbije na prvi pogled je uspeo, ali je prevara otkrivena, a odgovorni privedeni pravdi.

Čačanske Zebre su, naime, u rezultatski nebitnom meču Novi Sad savladale sa 7:0, a veče pre duela su, kako su preneli pojedini mediji, trojica gostujućih igrača i jedan domaći u kladionici uplatili 29.000 dinara na pomenuti susret i odigrali 18 tiketa preko interneta. Prema drugim izvorima ukupan profit je iznosio 117.000 dinara.

Izabrane vesti

Zbog toga su krivične prijave podnete protiv M.B (23), M.P. (19) i P.J. (25), koji su igrali za Novi Sad, te M.M. (23) iz Borca.

Ovi poslednji inicijali jasno ukazuju da se radi o Mariju Maslaću, defanzivcu Borca, koji je ranije bio dovođen u vezu i sa Crvenom zvezdom i Partizan. Kapiten Čačana, ipak, u izjavi za MOZZART Sport tvrdi da nije kriv za dešavanja na pomenutom meču.
"Bio sam u policiji, dao sam izjavu i bio proveravan na poligrafu. Utvrđeno je da nemam nikakve veze sa pomenutim slučajem. Nisam se kladio i nadam se da je skinuta sumnja sa mene. Sve ovo mi je pomalo smešno", rekao je Maslać, koji je ovog leta potpisao novi, dvogodišnji ugovor sa Borcem.

Istina, sudeći po rezultatu čini se da su Novosađani ti koji su odgovorni za sedam golova, jer svaki je završio u njihovoj mreži.

Pored defanzivca Maria Maslaća, Mozzart Sport je pokušao da stupi u kontakt sa četvoricom Borčevih čelnika, ali su samo dvojica odgovorili na telefonske pozive. Predsednik UO Borca, a svojevremeno jedan od najboljih igrača kluba, Ilija Petrović, je rekao da je na putu i da prvi put od nas čuje za pomenuti sličaj.
"Sve što pričate je van mojih fudbalskih shvatanja, nemam komentar, nemam ni informaciju. Kako naš centarhalf može da namesti utakmicu koju smo mi tako ubedljivo dobili?", upitao se Petrović i kazao da mora da prekine razgovor jer vozi auto.

Dugogodišnji finansijer Borca i vlasnika renomirane firme Auto Čačak Milenko Kostić nalazi se na letovanju, ali je kratko prokomentarisao pomenuti slučaj.
"Nisam gledao pomenutu utakmicu, ne znam šta se dešavalo, uostalom, malo sam se distancirao od kluba i podneo sam ostavku na mesto u UO. Više informacija ću dobiti kad se vratim sa odmora".

Izveštaj sa utakmice Borac - Novi Sad pronašli smo na sajtu Borca. Uz naslov "Goleada protiv Kanarinaca", mogu se videti sastavi ekipa, gde u postavi Novog Sada nema osumnjičenog M.B, ali su na terenu M.P. i P.J. (sva imena poznata redakciji) koji je zamenjen tokom meča.

Susret je počeo sa pola sata zakašnjenja, kako se kaže, zbog problema u saobraćaju gostujuće ekipe i održan je pred 400 posetilaca. Golove za Borac su postigli Nikolić i Rašković po dva, Martinović, Jeremić i Pavićević su se jednom upisali u strelce.

Na konferenciji za medije trener gostiju, Mirko Babić je napomenuo da je Novi Sad sa šestoricom omladinaca doputovao u Čačak i da to ne umanjuje zasluženu pobedu domaćina koji je prezentovao moderan fudbal.

Sad ostaje da istražni organi dokažu ili opovrgnu sve sumnje koje su iznete u vezi sa utakmicom koja je odigrana 18. maja 2013. godine.

(FOTO: MN Press, N. Paraušić)


tagovi

Borac ČačakMario MaslaćNovi SadPrva liga SrbijeSrbija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara