"Andrej Kramarić (Foto: Pixsell)"
"Andrej Kramarić (Foto: Pixsell)"

Napadač koji je zaludeo Evropu: Istina je, Robi me je zvao u Zvezdu!

Vreme čitanja: 3min | pon. 10.11.14. | 14:04

Andrej Kramarić, strelac pet golova za Rijeku prethodnog vikenda, mogao je u januaru 2012. da završi na Marakani, što potvrđuju i Robert Prosinečki i on u razgovoru za MOZZART Sport

Andrej Kramarić (Foto: Pixsell)

Bio je januar 2012. godine, posle očajne jeseni i zaostatka od deset bodova u odnosu na Partizan tadašnji trener Robert Prosinečki spremao je rekonstrukciju tima. Zaputio se u Zagreb, mediji su pisali da je Veliki Žuti targetirao argentinskog defanzivca Kufrea, ali legendarni jugoslovenski reprezentativac imao je nešto drugo na umu...

Izabrane vesti

Prosinečki je u Andreju Kramariću (23) video sebe. Momak koji ove jeseni čini čuda u dresu Rijeke negde u tom periodu bio je ugnjetavan u matičnom Dinamu, baš kao sredinom osamdesetih Robert Prosinečki. Prepoznao je Robi u Kramariću instinkt golgetera ubice, hteo je da ga povede sa sobom u Beograd kako bi oduševljavao navijače Crvene zvezde.

Bio bi to verovatno posao decenije, međutim, do realizacije transfera nije došlo... Ipak, špic Rijeke koji je istakao ozbiljnu kandidaturu za osvajanje Zlatne kopačke otkrio je u razgovoru za MOZZART Sport da se između njega i Crvene zvezde opasno kuvalo.
"Postojala je opcija da pređem u Crvenu zvezdu u zimskom prelaznom roku. Pričalo se o tome, ali na kraju posao nije priveden kraju. Bilo, pa prošlo, ne mogu sad da razmišljam o tome", rekao je za MOZZART Sport Andrej Kramarić, koji se trenutno sa reprezentacijom Hrvatske priprema za duel s Italijom u kvalifikacijama za EURO 2016, pošto se selektor Vatrenih Niko Kovač odlučio da Argentini na prijateljskom meču u sredu suprotstavi rezervni sastav.

Dečački iskren hrvatski reprezentativac nije se libio da direktno odgovori na pitanje da li ga je Robert Prosinečki direktno zvao da pojača Zvezdu.
"Da, bili smo često u kontaktu. Zvao me je... Toliko mogu da vam kažem. Ne bih širio tu temu, postoje i razlozi. Sada sam fokusiran na Rijeku. Odlično ide i meni i klubu, kao što znate dao sam pet golova na poslednjoj utakmici. Odlično se osećam zbog toga", jasan je Kramarić, za koga se pred zimski prelazni rok otimaju Inter, Milan, Dortmund, Totenhem, Arsenal...

PROSINEČKI: BIO JE MOJ PRVI IZBOR!

Robert Prosinečki

Impozantno deluje brojka da je produkt Dinamove omladinske škole u ovoj sezoni postigao 27 golova u zvaničnim mečevima. Međutim, Prosinečki ga je snimio još u juniorskim danima kada se o njemu tek tiho pričalo kao o mogućem nasledniku Davora Šukera.
Slušaj, nisam ja Baba Vanga da predviđam šta će se desiti u budućnosti. Znao sam da je Krama ekstratalentovan momak i da će pre ili kasnije to potvrditi. On za mene nikada nije sporan... Sad može da se diskutuje da li je hrvatska liga dovoljno kvalitetna ili nije, ali gde god ga stavite on zabija. I u dresu reprezentacije je isto efikasan. Pravi golgeter", poručuje Prosinečki za naš portal.

Kada je kao trener Crvene zvezde gledao ka Zagrebu, Robi je silne muke imao s napadačima u Zvezdi. Kolumbijac Borha je povremeno pokazivao kvalitet, isto kao i Kaluđerović...
Ma ta priča oko Kramarića je počela slučajno. Ovde su pitali samo kog igrača bih voleo da vidim u Zvezdi. Moj prvi izbor je bio Kramarić. Pa to je dečko koji je postigao 450 golova u mlađim kategorijama Dinama. Sad da sam ga nešto ubeđivao da dođe u Zvezdu, i nisam, a-ha-ha... Stvarno mu želim sve najbolje, oduvek sam verovao u njega. Nije da potcenjujem Rijeku, ali došlo je vreme da se oproba u velikom klubu", zaključio je Prosinečki razgovor za MOZZART Sport.

(Foto: Pixsell; MN PRESS)


tagovi

andrej kramaricFK Crvena zvezdaEvropaHrvatskaLiga EvropeRijekaRobert ProsinečkiSrbijaSuperliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara