""
""

Nastavlja se futsal-manija: Trojac iz Južne Amerike overio vizu, Australija, Vijetnam, Tajland i Iran na Mundijalu u Kolumbiji!

Vreme čitanja: 2min | pet. 19.02.16. | 15:22

Ostalo je još 14 mesta, a poslednji učesnik biće poznat 15. maja, kada se završavaju kvalifikacije u KONKAKAF zoni

Evropsko prvenstvo u futsalu je završeno, ali futsal-manija nastavlja da trese svet, pošto se vode odlučujuće bitke za plasman na Mundijal u Kolumbiji. Poznato je već 10 učesnika Svetskog prvenstva iz ukupno tri federacije Azije, Južne Amerike i Okeanije.

Izabrane vesti

U Južnoj Americi su pored domaćina Kolumbije i petostrukog svetskog šampiona i branioca titule Brazila, vize izvadili i Argentna i Paragvaj. Brazil se prošetao do prvog mesta na završnom kvalifikacionom turniru u paragvajskom Asunsionu, pobedivši u finalu Argentinu sa 4:0, dok je domaćin u meču za treće mesto bio ubeljiv protiv Urugvaja (7:2). Ipak, mnogi stručnjaci futsala Urugvajcima u narednim godinama predviđaju proboj na najveću scenu, jer su u Asunsionu pokazali da poseduju veliki potencijal.

Na ovom turniru učestvovao je i domaćin Kolumbija, koji je takmičenje završio kao petoplasirani, ali će na Mundijalu imati veliku podršku domaćih navijača, posebno u Koloseumu El Pueblo u Kaliju, koji prima 18.000 gledalaca.

Radost Kolumbijaca sa navijačima

Solomonska ostvra su se prošetala do Mundijala furioznom igrom na završnom turniru Okeanije. Mečevi su odigrani u Vodafon areni u glavnom gradu Fidžija Suvi, a Solomonska ostrva su ostvarila svih pet pobeda uz fantastičnu gol razliku 23:3.

U Aziji završne bitke još traju i okončaće se finalnom utakmicom 21. februara, ali su svi učesnici Mundijala već poznati. To su Iran, Tajland, Uzbekistan, Vijetnam i Australija. Kenguri su kartu za Kolumbiju obezbedili pobedom u utakmici za peto mesto protiv Kirgistana (3:1). Prolaz u finale na turniru već je obezbedio Uzbekistan, pobedom nad Tajlandom posle izvođenja jedanaesteraca, a danas se igra još polufinalni meč između Irana i Vijetnama.

Preostalih 14 mesta biće popunjeno najkasnije do 15. maja, kada se završava finalni turnir u KONKAKAF zoni (Severna, Centralna Amerika i Karibi). Ono što je nama najvažnije, baraž u Evropi igra se 22. marta i 12. aprila, a Srbija će odmeriti snage sa Portugalijom i prvi meč se igra u Beogradu. Kvalifikacije u Africi biće završena 24. aprila. Prethodno će se osam selekcija - Južna Afrika, Mozambik, Zambija, Tunis, Egipat, Libija, Angola i Maroko u dve sedmice boriti za prva tri mesta koja vode u Kolumbiju.

(FOTO: Action images)


tagovi

SP u futsalumeđunarodni fudbalfutsal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara