"Mihail Prohorov"
"Mihail Prohorov"

Navali narode: Bruklin Netsi su na prodaju!

Vreme čitanja: 2min | pet. 16.01.15. | 18:49

Vlasniku Mihailu Prohorovu presele godine ogromnih ulaganja koje nisu ispraćene adekvatnim rezultatima

Mihail Prohorov

Zaljubljenost ruskog „cara metalnih ruda“ u Netse je izgleda prošla! Mihail Prohorov će uskoro prodati Bruklin Netse u koje je prethodnih godina upumpavao stotine miliona dolara, prenose američki mediji.

Izabrane vesti

Navikli smo već da gledamo milijardere koji sve više ulažu u sport, često ne žale milione kako bi preko noći došli do velikih uspeha, ali skoro jednako često svedočimo i tome da ih poput starih igračaka „bace“ ukoliko i kada im dosade ili ako titule ne stignu u zacrtanom roku. Po svemu sudeći, takav scenario doživeće i Bruklin Netsi koji bi uskoro mogli da promene vlasnika pošto se Prohorov izgleda umorio od ogromnih ulaganja koje nisu ispratili vrhunski rezultati.

Menadžment lige tu informaciju nije želeo da potvrdi kao sigurnu, ali se iz njihovih izjava može naslutiti da tu „ima dima“.
„Kada se radi o Prohorovu, rekao nam je isto što su i njegovi ljudi za odnose sa medijima saopštili pre nekog vremena. Ništa još nije definitivno. Nije 100% odlučio da hoće da proda klub, ali prima ponude i razmatra ih. To je proces koji traje“, rekao je prvi čovek NBA lige Adam Silver u Londonu koji je posetio zbog meča koji su u O2 Areni igrali Njujork Niksi i Milvoki Baksi.

Podsetimo, maja 2010. godine ruski milijarder kupio je većinsko vlasništvo nad franšizom iz predgrađa Njujorka za 223 miliona dolara, ali je od tada i veću sumu uložio u klub. U Bruklinu je 2012. godine izgrađena velelepna Barkliz arena čiju je gradnju koja je koštala milijardu dolara većinski finansirao baš Prohorov koji poseduje 45% udela u vlasništvu tog objekta. Takođe, Rus nije žalio novac ni kada su ulaganja u tim u pitanju čiji je većinski vlasnik sa 80% deonica, pa je tim Netsa najskuplji u ligi i aktuelni vlasnik odavno plaća papreni porez na luksuz. Samo tokom prethodne sezone Mihail Prohorov je bio u minusu 144 miliona od poslova koji su povezani sa košarkom, što je 131 milion više od sledećeg najvećeg „gubitaša“ u NBA ligi.

Treći najbogatiji Rus na planeti preuzeo je Bruklin Netse septembra 2009. godine, a izgleda da će posle nešto više od pet godina u predgrađe Njujorka opet doći novi gazda.

(FOTO: Action Images)


tagovi

NBA ligaBruklin NetsAdam Silver

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara