NBA IGRAČI: Kazins ispod 17,5 – Redik više od 16,5

Vreme čitanja: 3min | pon. 15.04.19. | 15:14

Filadelfija pod pritiskom, Golden Stejt bi trebalo rutinski da povede 2:0

Počelo je! Iza nas je vikend u kojem su odigrane prve utakmice NBA plej-ofa, a posle fantastične subote, u kojoj su tri niže rangirane ekipe upisale po pobedu, dobili smo pomalo dosadnu nedelju, jer su svi favoriti bili sigurni, a jedino uzbuđenje smo videli u utakmici Portland – Oklahoma.

Doigravanje se nastavlja nešto sporijim ritmom, a na rasporedu su dva meča: Filadelfija – Bruklin i Golden Stejt – Los Anđeles Klipers.

Izabrane vesti

Siksersi su pod velikim pritiskom, ne samo što su izgubili prvi duel, već i što su protiv Netsa izgledali kao razbijena vojska. Bruklin je odigrao odlično, koncepcijski se odlučivši za potpuno ignorisanje Bena Simonsa u napadu, kao i žestoko zatvaranje šuteva spolja. Jasno je bilo svima u taboru Netsa da će Džoel Embid, bez obzira na povredu, odraditi posao pod košem, a u takvoj raspodeli uloga Siksersima je ostalo da im pobedu donese Džimi Batler, koji je odigrao odlično. Odlučiio se za klasični „hero ball“, bez namere da razigrava tim Doduše, nije ni izgledalo kao da nekog može da razigra.

Filadelfiija večeras jednostavno mora da pobedi. Ekipa je pravljena za vrh Istoka, ako ne dođe bar do finala konferencije može se desiti da se toom leta doslovno raspadne, jer ugovori ističu Džimiju Batleru, Tobijasu Herisu i Džej Džej Rediku. Takva situacija potpuno odgovara Bruklinu, koji je svoje odradio u subotu, pa večeras u utakmicu ulazi potpuno rasterećen. Sigurno će Netsi pokušati da ponove izdanje iz prve utakmice, jako zatavranje šuta spolja, kao i nametanje svojih bekova kao najboljih na parketu.

Na drugu utakmicu u noći između ponedeljka i utorka ne bi trebalo previše trošiti reči. Golden Stejt bio favorit i pre serije, a u prvoj utakmici je pokazao da Klipersi nemaju šta da traže. Sastav iz Los Anđelesa je najveći hit sezone, ali nema dovoljno talenta za nešto više od „metle“ i gledanja kako igra najbolja ekipa na svetu.

DŽERET ALEN (broj poena (9,5), tip manje, kvota 1,85)

Džeret Alen nije bio nikakav faktor u prvoj utakmici između Filadelfije i Bruklina. Rano je mladi centar Netsa upao u probleme s faulovima, igrao je samo deset minuta, ubacio tek dva poena. Ne očekujemo da Alen tako malo vremena provede na parketu, ali ne očekujemo ni njegov veliki učinak. Jednostavno, ako Siksersi žele do pobede, onda Džoel Embid mora biti važan faktor bez obzira na povredu. Alen će možda za koju godinu biti sposoban da odogovori na izazov centra Siksersa, ali je trenutno preslab za tu ulogu. Da je tako govori podatak od 11 poena prosečno u četiri utakmice u osnovnom delu sezone.

DŽEJ DŽEJ REDIK (broj poena (16,5), tip više, kvota 1,85)

Uz dobru partiju Embida, Siksersima će biti potreban i šut sa distance. U prvoj utakmici pogodili su samo 3 od 25 pokušaja za tri, a Netsi su se posebno koncentrisali na Redika koji je duel završio sa pet poena i šest faulova. Kako se Tobijas Heris „sakrio“, onda će Redik morati da povuče, zbog čega se isplati tipovati na njega. Ako niste potpuno sigurni, onda barem u kombinaciji.

DAMERKUS KAZINS (broj poena (17,5), tip manje, tečaj 1,85)

Već smo napisali da ne verujemo kako će Golden Stejt imati problema protiv Klipersa, ali isto tako ne verujemo ni Kazinsu. Nije to onaj igrač iz Sakramenta, a bez obzira što je poslednjih sedmica imao dosta utakmica u kojima je prebacivao granicu, ipak mislimo da to neće biti slučaj. Uz činjenicu kako bi se moglo dogoditi da ni on, kao ni ostatak udarne petorke Voriorsa, ne igra mnogo, jer bi rezultat mogao brzo da se prelomi u njihovu korist, Kazins će ipak biti zaposlen zbog činjenice da Klipersi jedno od najjačih oružja imaju u Montreclu Harelu.

LU VILIJAMS (broj poena (21,5), tip više, kvota 1,85)

Drugo jako oružje Klipersi imaju u Lu Vilijamsu, koji bi mogao da promeni ime u „Gospodin šesti igrač“. Lu je i u prvoj utakmici ubacio 25 poena, imaće i večeras dosta lopti bez obzira na kretanje rezultata, a u tri utakmice tokom sezone protiv Ratnika beležio je prosečno 21 poen.

Kompletnu ponudu Kladionice MOZZART kad su u pitanju granice za NBA igrače pogledajte OVDE.

PIŠE: EMIR Fulurija
FOTO: Reuters

 


tagovi

Demarkus KazinsDžej Džej RedikLu VilijamsGolden Stejt VoriorsFiladelfijaLos Anđeles KlipersBruklin Nets

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara