"Dejvid Stokton (11) u dresu Gonzage"
"Dejvid Stokton (11) u dresu Gonzage"

Nek se spreme ljubitelji NBA košarke

Vreme čitanja: 2min | pon. 13.04.15. | 09:30

Posle legendarnog Džona, najjaču košarkašku ligu sveta igraće i njegov mlađi sin Dejvid...

Dejvid Stokton (11) u dresu Gonzage

Tačno 12 godina prošlo je od dana kada je legendarni as Jute Džon Stokton okačio patike o klin, stavio tačku na prebogatu karijeru i košarku ostavio bez jednog od najboljih plejmejkera svih vremena! Ubedljivo najbolji asistent i kradljivac lopti u najjačoj ligi sveta je od igre pod obručima napravio pravu umetnost i jedan je od poslednjih asova koji su igrali srcem i glavom, a ne fizikalijama i jurili za novcem. 

Izabrane vesti

Više od decenije kasnije NBA liga dobija novog Stoktona na terenu. U pitanju je mlađi Džonov sin, Dejvid, koji je u nedelju uveče potpisao ugovor sa Sakramento Kingsima, što ga činim prvim pojačanjem Kraljeva za narednu sezonu. 

Dejvid Stokton (1,80, 23) karijeru je započeo baš kao i njegov otac, na Univerzitetu Gonzaga, u kojem je proveo četiri godine, a prošle godine je odlučio da kao nedraftovan igrač okuša svoju sreću među najvećima. 

Ali ovo nije prvi Stoktonov ugovor u NBA ligi. Naime, on je u februaru imao kratkotrajnu saradnju sa Kingsima na deset dana, a za to vreme odigrao je jedan meč – u Stejpls Centru protiv Los Anđeles Lejkersa, kada je zabeležio poen, dva skoka i jednu asistenciju za sedam minuta. Ipak, brzo je vraćen u Razvojnu ligu, gde je odigrao 43 utakmice za Reno Bighornse i prosečno knjižio 20,1 poen, 9,4 asistencije i 4,2 skoka.

Ipak, najviše se pamte njegove 22 asistencije na utakmici sa Teksas Ledžendsima pre nešto više od mesec dana, što ga je svrstalo na drugo mesto po broju podeljenih lopti na jednoj utakmici. 

Iako će zvanično punopravni član Kingsa postati tek od naredne sezone, Dejvid je na utakmici sa Denver Nagetsima takođe dobio priliku da oseti „tvrdo“. Na terenu je proveo sedam minuta i za to vreme ubacio dva poena i podelio jednu loptu.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Sakramento KingsNBA ligaJuta DžezDžon StoktonDejvid Stokton

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara