"Čukin tim"
"Čukin tim"

Neka bogati Azeri večeras budu luzeri: Čuka juri istorijski iskorak na evrosceni!

Vreme čitanja: 3min | čet. 16.07.15. | 09:56

Na Banovom brdu nisu opterećeni rezultatom, već će učiniti sve da svojom igrom zadovolje domaću publiku. Protiv Domžala na tribinama je bilo 3.000 navijača, a u klubu su ovoga puta učinili sve da večeras od 20.30 tribine budu ispunjene i do poslednjeg mesta

Čukin tim

Domžale su odavno arhivirane. Čukarički je kao i prošle sezone došao do drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope, ali se čini da je više nego spreman da napravi istorijski iskorak na evrosceni i zakaže okršaj sa nekim od timova iz možda i samog krema evropskog evropskog fudbala. Ali pre toga izabranici Vladana Milojevića moraju da iz daljeg takmičenja eliminišu nimalo naivnu Gabalu iz Azerbejdžana protiv koje prvi meč igraju večeras od 20.30.

Izabrane vesti

Kec na Čukarički je 2,00. Pogledajte i ostale kvote.

Naredni rival ne samo da nije naivan, već je reč je o ekipi koja je sastavljena od prilično iskusnih i kvalitetnih internacionalaca. Brazilci Rikardinjo, Rafel Santos i Dodo imaju priličan evropski staž, a ukrajinski strateg Roman Grigorčuk je iz domovine doveo četvoricu sunarodnika, od kojih su trojica više nego dobro poznati ovdašnjoj javnosti. Iskusni čuvar mreže Dmitro Bezotosnij pre dve godine odbranio je jedanesterac bivšem kapitenu Crvene zvezde Nenadu Milijašu na Marakani, a Aleksej Gaj i Aleksej Antonov bili su više nego važni šrafovi Černomoreca koji je tada eliminisao sprskog predstavnika u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, a koji je s klupe predvodio upravo Grigorčuk. O domaćim igračima takođe ne treba trošiti reči. Ruslan Abišov i Džavid Husejnov našli su se na prethodnom spisku selektora Roberta Prosinečkog, a određeni staž u nacionalnom timu Azerbejdžana imaju i Ruslan Armidžanov, Andrej Popovič i Elvin Džamalov, pa je jasno da ovaj tim poseduje zavidan kvalitet.

Ipak, on baš nije u potpunosti došao do izražaja u dvomeču s Dinamom iz Tbilisija, pošto je prolaz u drugo kolo obezbeđen tek u samoj završnici meča u Gabali, iako je domaćin imao igrača više u poslednjih 20 minuta. Toga je sasvim sigurno svestan i strateg Čukaričkog Vladan Milojević. On je proteklih dana analizirao sve nedostatke u igri rivala, koji za razliku od Domžala još uvek nije uspeo da dođe do prepoznatljive timske igre.
„Razlika je u tome što oni imaju dosta novca i mogućnosti da dovode igrače koje žele. Razlika je u pojedincima. Imaju dosta igrača koji su igrali u ukrajinskoj ligi. Kao pojedinci su jači. Svako od njih može da napravi razliku na terenu. Pravi su prevejani protivnik, dok su Domžale više timska ekipa“, jasan je bio Milojević.

Matić i Slavoljub Srnić

Upravo taj timski duh i uigranost ekipe mogli bi da budu i glavni adut Beograđana u ovom dvomeču. Čuka u neznatno izmenjenom sastavu igra gotovo tri godine, što se svakako ne može reći za njenog rivala. Stoga se na Banovom brdu okreću isključivo svojoj igri.
„Očekuje nas veoma ozbiljan i dobar protivnik, ekipa sastavljena od pojedinaca koji imaju mnogo jakih međunarodnih i reprezentativnih utakmica u svojim nogama. Ali, bez obzira na to kakav je protivnik i što imamo veliki respekt prema njemu verujemo u nas i ono što radimo. Svaka pobeda i prolaz na psihološkom planu znači, ali meni je najvažnije da oni budu pravi na terenu“, rekao je Milojević i najavio da će njegov tim kao i uvek otkad je on na klupi igrati ofanzivan fudbal.

Strateg Brđana je svoje samopouzdanje uspeo da prenese i na svlačionicu, što se svakako može zaključiti i kroz reči kapitena Igora Matića.
„Očekuje nas zanimljiva utakmica protiv tim koji gaji klasičan stil ruske škole. Treba verovati u to što radimo, kao i imati poštovanje prema njima. Verujem u svoje saigrače i pobedu“, poručio je strelac za sada jedinog pogotka Brđana na evrosceni u ovoj sezoni.

U Čukaričkom su poručili da nisu opterećeni rezultatom, već da će učiniti sve da svojom igrom zadovolje domaću publiku. Protiv Domžala na Banovom brdu je bilo 3.000 navijača, a u klubu su ovoga puta učinili sve da tribine budu ispunjene i do poslednjeg mesta što bi svakako bilo od ogromne važnosti za pulene Vladana Milojevića.

ČUKARIČKI - GABALA  (20.30, TV Arena sport 1)

Stadion na Banovom brdu
Kapacitet: 4.070
Sudija: Radu Petresku (Rumunija)

ČUKARIČKI (4-2-3-1): Stevanović - Stojković, Ostojić, Pjasentin, Brežančić - D. Srnić, Janković - S. Srnić, Matić, Bojić - Pavlović.

GABALA (4-3-2-1): Bezotosnij - Abasov, Vernidub, Rafael Santos, Rikardinjo - Sadigov, Floresku, Husejnov - Zenjov, Gaj - Antonov.

(Grafika: Ivana Marković; Foto: STAR SPORT)


tagovi

Vladan MilojevićSrbijaNefčiLiga Evropekvalifikacije za Ligu EvropeIgor MatićEvropaČukarički

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara