Neka se Enfild zagreva za polufinale, ubitačni Firmino sve zna i sve vidi! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | uto. 09.04.19. | 22:52

Liverpul gotovo rutinski bolji od Porta u prvom meču četvrtfinala Lige šampiona - 2:0

Enfild može da se zagreva za još jedno polufinale, Liverpul je pokazao zrelost i spremnost da ponovo pokuša da se popne na fudbalski Olimp! Posle trijumfa nad Portom (2:0) revanš neće biti formalnost, pokušaće Zmajevi da na Dragau istope prednost vicešampiona Evrope, ali biće to gotovo Sizifovski posao. Posebno, što su Redsi pokazali da u odlučujućem delu sezone mogu da se oslone na polivalentnost brazilskog napadača Roberta Firmina. Asistencijom za Keitu i pogotkom u 27. minutu Firmino je još jednom demonstrirao klasu na Enfild Roudu, na kojem je ove sezone redovno do stanja ekstaze dovodio navijače engleskog velikana (sedam golova i pet asistencija).

Kada govorimo o zrelosti Liverpula ne mislimo samo na individulanu klasu Manea, Salaha i Firmina. Kada je Jirgen Klop došao do velike prednosti u prvom poluvremenu, nije komandovao nove napade u talasima. Klop je zatvorio meč na italijanski način. Spustio je tempo, svestan da bi opasni Marega mogao bar jednom da kazni njegovu odbranu. I defitivno napadač Porta je svih 90 minuta bio opasnost za Redse. Odlično se kretao, osećao prostor, ušao u tri izrazite šanse, ali nije uspeo sebe da nagradi golom.  

Izabrane vesti

Na iznenađenje mnogih trener Liverpula Jirgen Klop odlučio je da ponovo poverenje ukaže tihom heroju iz Sautepmtona Keiti. Međutim, očigledno je da je iskusni stručnjak nanjušio da bivši član Red Bul Lajpciga ovih dana igra za svoj opstanak na Enfild Roudu. Dok su broji fotoaparati bili okrenuti ka Maneu, Salahu i Firminu, Keita je savladao Ikera Kasiljasa.

Igrao se peti minut kada je savršeno precizni udarac snažnog veziste Kasiljas propratio pogledom. Enfild je slavio, a Liverpul igrao po taktovima sveprisutnog Roberta Firmina. Brazilac je asistencijom ka Keiti najavio da bi ovo moglo da bude njegovo veče, i da njegovo raspoloženje ima vitalni značaj za ofanzivnu igru Redsa.

Porto se nije samo branio na Enfildu. Bilo je kontri, dobrih pokušaja, Marega je promašio dve sjajne prilike, pošto ga je istančanim refleksom sprečio da se upiše u listu strelaca Alison...

Na drugoj strani videli smo prepoznatljiv presing Liverpula, prodore Salaha i brojne promašene šanse. Upravo je Egipćanin mogao da potpiše težak poraz Zmajeva u ranoj fazi meča. Tako je iskoristio grešku Pepeire,izdržao start, ne želeći jedanesterac, ali je je šutirao pored gola Ikera Kasiljasa. Imao je Salah još nekoliko pokušaja, ali je zato Firmino bio učinkovit.

Igrao se 26. minut kada je Brazilac iskoristio savršen pas Arnolda da udvostruči prednost. Tek posle toga Porto se otkravio, imao već pomenute prilike Marege. U jednoj situaciji je posle intervencije Alisona i Arnold igrao rukom, ali je posale konsulatacije sa VAR-pom Antonio Mateu odlučio da ne pokaže na belu račku.

Poništen pogodak Manea zbog ofsajda (opravdano) najavio je novu Liverpulovu ofanzivu. Međutim, odustali su Redsi od prepoznatljivog presinga, ne želevši da ništa rizikuju. Porto je ostavljao utisak ekipe koja u svakom trenutku može da dođe do pojasa za spasavanje u vidu počasnog pogotka. Marega je stalno bio za petama štoperima Liverpula. Nije mu se dalo...

Verovatno će Portu nadati da će Liverpul u revanšu ponovo pokazati Ahilovu petu i očjano odigrati na strani.

LIVERPUL - PORTO 2:0 (2:0)

/Keita 5, Firmino 26/

Sudija: Antonio Mateu (Španija)

Stadion: Enfild Roud

LIVERPUL (4-3-3): Alison - Aleksander-Arlond, Lovren, Van Dajk, Milner - Henderson, Fabinjo, Keita - Salah, Firmino (od 82. Staridž), Mane (od 73. Origi).

PORTO (4-4-2): Kasiljas - M. Pereira (od 77. Fernando), Felipe, Militao, Teljes - Otavinjo, D. Pereira, Tores (od 73. Kost), Korona - Marega, Tikinjo (od 62. Braimi).

LIGA ŠAMPIONA, ČETVRTFINALE - PRVI MEČEVI

Utorak
Liverpul - Porto 2:0 (2:0)
/Keita 5, Firmino 26/
Totenhem - Mančester Siti 1:0 (0:0)
/Son 78/

Sreda
21.00: (3,25) Ajaks (3,30) Juventus (2,25)
21.00: (3,60) Mančester Junajted (3,45) Barselona (2,05)

*** kvote su podložne promenama

(Foto Action Images)


tagovi

Jirgen KlopRoberto FirminoMohamed SalahMusa Marega

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara