Nekvalitetan na neubedljivog

Vreme čitanja: 2min | pet. 25.01.19. | 09:57

Ko će u polufinale Azijskog kupa?

Nekvalitetan na neubedljivog. Tako bi u najkraćem mogao da se opiše susret Ujedinjenih Arapskih Emirata i Australije u okviru poslednjeg četvrtfinalog susreta Azijskog kupa, koji je na programu danas u 17.00. Emiraćani nisu preterano jaki, ali su domaćini turnira, dok su Kenguri ostavili prilično tanak utisak u dosadašnjem toku kontinentalnog šampionata.

Izabrane vesti

Istina, primetan je blagi napredak u igri u redovima Australije, pošto verovatno od početnog poraza od Jordana nije moglo lošije, ali četa Grejema Arnolda morala bi da pod hitno pokaže na šta je sve spremna ukoliko još misli da može da odbrani presto. Selektor Sokerosa imaće i dodatnu glavobolju pošto neće moći da računa na zvezdu tima Toma Rogića, koji je suspendovan, pa se spekuliše da će Arnold napasti rivala sa dva napadača kako bi nadomestio izostanak jednog od ključnih šrafova.

Ujedinjeni Arapski Emirati suočavaju se sa najozbiljnijom selekcijom do sada na turniru. Puleni selektora Alberta Zakeronija do plasmana među osam najboljih došli su posle bitaka sa Tajlandom, Bahreinom i Indijom u grupnoj fazi, dok su u osmini finala imali veliku dozu sreće i na jedvite jade izbacili Kirgistan posle produžetka. Ni tradicija ne ide naruku Emiraćanima, koji u pet odigranih mečeva ne znaju za pobedu nad Australijuom, međutim još katastrofalnije zvuči podatak da joj nijednom nisu ni zatresli mrežu.

Pobednik ovog duela igraće u polufinalu sa boljim iz okršaja Južna Koreja - Katar koji je na programu danas u 14.00.

AZIJSKI KUP - ČETVRTFINALE

Četvrtak
Vijetnam - Japan 0:1 (0:0)
Kina - Iran 0:3 (0:2)
/Taremi 18, Azmun 31, Anasifard 90+1/

Petak
14.00: (1,90) Južna Koreja (3,40) Katar (4,30)
17.00: (4,20) UAE (3,35) Australija (1,95)

NAPOMENA: Kvote su podložne promenama

Foto: Reuters


tagovi

Azijski kupAustralijaUAE

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara