Nema šale kad cvetaju lale...

Vreme čitanja: 2min | sub. 13.10.18. | 10:22

Holandija sve ozbiljnija, Lev ne oseća pritisak

Sunovrat na Mundijalu, totalno nezanimljiva utakmica s Francuzima na premijeri Lige nacija, pa preokret i pobednički gol protiv Perua tek pet minuta pre kraja. Nemci nisu ono što su nekad bili. Ili, možda, nisu još ono što žele da budu, pa im je gostovanje Holandiji (20.45, TV Sportklub 1) prilikla da poprave utisak o bledim igrama i ne baš pohvanim rezultatima u 2018.

Selektor Joahim Lev ne muči muku samo s načinom igre i rezultatima, već i povredama, pa su za gostovanje u Amsterdamu otpali Kevin Trap, Antonio Ridiger, Ilkaj Gundogan, Leon Gorecka, Kaj Haverc i možda igrač u najboljoj formi među Pancerima s početka sezone - Marko Rojs, koji je pod znakom pitanja. Umesto njih, pozvani su Bernd Leno, Emre Džan i Serž Gnabri, ali je pitanje u kakvoj postavci će gosti pokušati da ostvare prvu pobedu u novoformiranom takmičenju pod okriljem UEFA.

Izabrane vesti

I u kakvom raspoloženju, pa otuda da čudi što je, za razliku od ostalih selekcija, Lev svoje izabranike okupio tek u utorak u Berlinu, s namerom da im omogući malo predaha, da saberu misli kako bi sveži dočekali obračun sa protivnikom koga su u poslednjih deset susreta savladali samo triput (uz tri poraza i četiri remija).

Lev je u uoči sudara sa Holanđanima govorio o učestalim kritikama, mada tvrdi da ne oseća pritisak.
"Svi mogu da kažu šta misle, ali me trenutno ne zanimaju. Razmišljam o nekim drugim stvarima. Čitao sam naslove, ali ništa više od toga. Verujte mi, nema pritiska. Od 2006. godine sam selektor, postojale su i ranije situacije kada smo igrali loše i gubili. Ako nisam osećao pritisak na Svetskom prvenstvu, zašto bih ga osećao u Ligi nacija".

A nije samo domaći teren adut Holanđana. Otkako je Ronald Kuman preuzeo kormilo, primetan je napredak u igri, iako Lale još nisu spremne za onaj najviši nivo što je potvrdio poraz od Francuza (1:2). Opet, imaju talente iz Ajaksa predvođene De Jongom i De Lihtom - a Kopljanici su minule sedmice odigrali 1:1 sa Bajernom u Minhenu - imaju u selekciji petoricu igrača PSV-a koji se diči savršenim učinkom u prvenstvu, a jedini problem selektoru je otkaz povređenog Rominog krila Džastina Klajverta.

S obzirom na to da su Holanđani tokom 2018. znali da tuku Portugaliju (3:0) i odole Italiji (1:1) valja im dati šansu da, ako ništa drugo, zatresu i mrežu četvorostrukog prvaka sveta. Uz malo sreće će ga možda i pobediti.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Sub 20:45 6007 LNA Netherlands - Germany tgg gg 1,65
Ukupna kvota1,65

LIGA NACIJA A

Grupa 1

Subota
20.45: (3,35) Holandija (3,45) Nemačka (2,15)

Utorak
20.45: (1,95) Francuska (3,50) Nemačka (3,90)

Foto: Action Images


tagovi

Fudbalska reprezentacija Nemačkereprezentacija Holandijesportsko klađenjeJoahim LevLiga nacija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara