""
""

Nema te povrede koja može da ga zaustavi - strašni Jokić slomio Vašington novim dabl-dablom (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pet. 29.01.16. | 08:42

Odlični Kazins i Meklamur nisu bili dovoljni da Sakramento slavi u Nju Orleansu, Pau Gasol pobedio svog prijatelja Kobija Brajanta

Tek što se pročulo da će se naći na ovogodišnjem Ol-star vikendu u meču mladih zvezda u usponu, Nikola Jokić je protiv Bostona doživeo nezgodnu povredu desne noge, zbog čega su se mnogi uplašili. Ali, nema te povrede koja može da zaustavi Jokića Strašnog! Mladi Somborac se vratio na parket, ponovo zablistao punim sjajem i briljirao u pobedi nad Vašingtonom - 117:113. 

Izabrane vesti

Jokić je na parketu proveo 25 minuta i za to vreme proknjižio je novi dabl-dabl - 15 poena i 10 skokova, zajedno sa tri asistencije, jednom blokadom i jednom ukradenom loptom. Savršeno! 

U trijumfu Denvera istakli su se i Danilo Galinari sa 26 poena, uz trojku koja je u poslednjim trenucima meča stavila tačku i zakucala Vizardse. Emanuel Mudiaji je meč završio sa 20 koševa, dok je Geri Hari sprečio najboljeg protivničkog igrača Džona Vola da eskplodira, ali mu je dozvolio 17 poena, uz šut iz igre 5/17. Vol je tom učinku dodao i devet asistencija i sedam skokova, kao i četiri ukradene lopte, ali to nije bilo dovoljno. Ispred Vola po košgeterskom učinku bio je Geret Templ sa 20 koševa, dok je Brendon Bil imao takođe 17 poena.

Pau Gasol došao je u goste kod velikog prijatelja Kobija Brajanta, u nekada zajedničku dvoranu, a iz Stejpls Centra vraća se sa ubedljivom pobedom - 114:91. 

Čikago Bulsi tako su pobedom otvorili najdužu seriju gostovanja koja ih čeka ove sezone. Bikove je do pobede vodio Džimi Batler sa 26 poena i 10 asistencija, a ništa manji učinak nije imao ni legendarni Gasol – 21 poen, 12 skokova, sedam asistencija. Kod domaćina 

Džordan Klarkson imao je 16 poena i po četiri skoka i asistencije, dok je Džulijus Rendl imao 14 poena i osam uhvaćenih lopti, dok je isti broj koševa ubacio i Nik Jang

Pakleno je bilo u duelu Nju Orleansa i Sakramenta, gde su Grizliji odneli pobedu rezultatom 114:105.

Kako sada stvari stoje promene koje je u igru Pelikana uveo trener Alvin Gentri urodile su plodom, zbog čega sada Nju Orleans svim silama juri ka plej-ofu.

Savršenu partiju odigrao je Rajan Anderson, koji je izjednačio rekord karijere i ubacio 36 poena, čime je nadoknadio učinak povređenih zvezda Entonija Dejvisa i Tajrika Evansa. Džru Holidej je imao 25 poena i osam asistencija, dok je Noris Kol dodao 17 poena i deset asistencija.

Kod Kingsa istakli su se Demarkus Kazins i Ben Meklamur sa po 26 poena, s tim što je fantastični krilni centar upisao i deset skokova i šest asistencija, kao i pet blokada, ali i šest izgubljenih lopti. Ražon Rondo je meč završio sa 17 poena, čak 15 asistencija i šest skokova. To su ujedno bili jedini igrači sa dvocifrenim brojkama kod gostiju.

NBA – REZULTATI

Indijana – Atlanta 111:92
/Elis 25 – Tig 20/

Vašington – Denver 113:117
/Templ 20 – Galinari 26/

Memfis – Milvoki 103:83
/Grin 21 – Monro 21/

Nju Orleans – Sakramento 114:105
/Anderson 36 – Kazins, Meklamur 26/

Toronto – Njujork 103:93
/Louri, Derozan 26 – Aflalo 20/

LA Lejkers – Čikago 91:114
/Klarkson 16 - Batler 26/


tagovi

Sakramento KingsRajan AndersonPau GasolNju Orleans PelikansNikola JokićNBA ligaLos Anđeles LejkersKobi BrajantDenver NagetsDemarkus KazinsDanilo GalinariČikago Buls

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara