""
""

Nemačka mašina Toni Kros: Odigrao 47 utakmica ove sezone, ukupno na terenu proveo neverovatnih 3.896 minuta!

Vreme čitanja: 2min | uto. 10.03.15. | 12:12

Ali, po Ančelotijevom mišljenu on i dalje nije umoran

Polemiše se u Real Madridu o svežini nemačkog internacionalca Tonija Krosa, vode se debate po medijima, ali zna se ko ima zadnju reč – Karlo Ančeloti. Mnogi tvrde, pozivajući se na statistiku, da je nemačka mašina umorna, da joj je potrebno dati malo predaha, zameniti ulje posle toliko pređene kilometraže- ali džaba. Ančeloti ga drži na svakoj utakmici ove sezone. Baš svakoj!

Kros je u dresu Real Madrida odigrao mnogo utakmica, čak 41 meč. U ligi se našao na terenu na svih 26 mečeva što je ukupno 2.257 minuta provedenih u borbi za naslov prvaka države. Nemac nije propustio niti jedan meč Lige šampiona, što mu na skor dodaje još 517 minuta. Kada se na sve to dodaju mečevi španskog Superkupa, nokaut mečevi Kupa kralja, Svetskog klupskog prvenstva, to daje zbir od 3.341 minuta u dresu Kraljevskog kluba.
„Nije istina da imamo problem sa umorom. U poslednja dva meseca nismo odigrali mnogo mečeva, tako da sve te priče oko umora ne prihvatam“, jasan je trener Real Madrida uprkos prigovorima.

Izabrane vesti

Ali tu se ne završavaju „muke“ za Krosa. Reprezentacija. On je upisao još 509 minuta na šest mečeva pod upravljačkom palicom Joakima Leva, 345 u zvaničnim i ostalo u prijateljskim duelima.

Posle osvajanja Svetskog prvenstva u Brazilu sa reprezentacijom Nemačke, Kros prosto nije stao! Odigrao je 47 mečeva i upisao neverovatnih 3.896 minuta na terenu. Za to vreme postigao je tri gola, i asistirao 13 puta. Mnogo se govori o njegovoj iscrpljenosti, a gde ima dima ima i vatre. Mogao bi Ančeloti da pripazi da mu mašina ne zatrokira.

(FOTO: Action images)


tagovi

Toni KrosŠpanijaReal MadridPrimeraNemackaKarlo AnćelotiJoahim LevEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara