Nemanja Vidić ima grižu savesti... Zbog Smolinga i Džonsa?!

Vreme čitanja: 2min | pet. 09.03.18. | 13:39

Srpski as se kaje što nije mogao da im pomogne

Bilo je po jedno od najboljih štoperskih partnerstava svih vremena. Stena do stene. Neprelazni bedem Mančester Junajteda. Tandem Vidić - Ferdinand! Edvin van der Sar se ponekad ne bi ni oznojio kada bi Vidić i Ferdinand zaključali sve prilaze golu Junajteda. Navijači Crvenih đavola se tih vremena sećaju sa setom...

Od odlaska dvojice legendarnih štopera, Mančester Junajted ne uspeva da ubode sa njihovim naslednicima. Aleks Ferguson je pripremao Krisa Smolinga i Fila Džonsa kao zamene, ali se ispostavilo da oni nisu taj kalibar. Nisu to kasnije bili ni Džoni Evans, Markos Roho... A taj nivo kvaliteta definitivno nisu ni Murinjova skupo plaćena pojačanja Erik Baji i Viktor Lindelef.

Izabrane vesti

Smoling i Džons već godinama pokušavaju da se izbore i da izađu iz senke slavnih prethodnika. A danas je i sam Vidić priznao da ima grižu savesti što nije mlade naslednike bolji pripremio da zauzmu njegovo i Ferdinandovo mesto.

Vidić je prisustvovao trenerskom seminaru za polaganje UEFA Pro licence u Sent Džordž Parku i tom prilikom govorio o naslednicima u Junajtedu. Otkrio je da mu je krivo što zbog njegovih i Ferdinandovih povreda, Smoling i Džons nisu uspeli da odigraju dovoljno utakmica u tandemu sa nekim od njih dvojice iskusnijih i napreduju.
„Nisu imali sreće i tu pomoć da pored njih bude neki stariji igrač koji će više razmišljati. Nije to samo da imaš starijeg igrača pored sebe. Ako Fil Džons ima 24 godine i igra sa nekim od 34, onda je logično da će taj stariji igrač više razmišljati i koristiti mozak nego 24-godišnjak“, otkrio je Vidić.

Legendarni Srbin kaže da je to uticalo na dalji razvoj Smolingovih i Džonsovih karijera.
„Da bi rasli, potrebno je da budu ohrabreni i da se osećaju komotno u svojoj ulozi. Ako izgubiš taj stav i počneš da se preispituješ 'Da li ja treba da budem ovde?' onda je teško igrati. Čak i kada pogreše, trebalo je da neko bude uz njih i da kaže 'Ok, pogrešio, tek mu je 24 godine. Gde si ti bio da mu pomogneš?' Oni nisu imali takvu vrstu pomoći“, poručio je Vidić.

A kako su to radili Vidić i Ferdinand, pristetite se na video kompilaciji... 

(FOTO: Action images)


tagovi

Nemanja VidićKris SmolingFil Džons

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara