""
""

NHL: Blekhoksi i Pingvinsi do pobeda u velikim derbijima

Vreme čitanja: 3min | sre. 06.02.13. | 10:02

U NHL ligi gosti su imali više razloga za radost, pošto su u noći između utorka i srede ostvarili šest pobeda, dok su domaćini bili uspešni u samo četiri susreta

 

Izabrane vesti

U noći između utorka i srede odigrano je čak deset utakmica u NHL ligi, a u derbiju večeri Čikago Blekhoksi su u gostima savladali San Hoze Šarkse sa 5:3, a jedan od najzaslužnijih za pobedu bio je  Patrik Kejn, koji je bio dvostruki strelac.

Blekhoksi su tako došli do osme pobede ove sezone, uz dva poraza u produžecima, i zadržali prvo mesto u Centralnoj diviziji, dok su Šarksi, i pored tri poraza zaredom, i dalje najbolji tim Pacifik divizije sa skorom 7-2-1.

Utakmica je počela sa po tri gola na obe strane, a domaćin je imao prednost od 3:1, međutim, ekipa iz Čikaga nije paničila, i do kraja susreta nanizala četiri pogotka, čime je došla do veoma bitne pobede u derbiju Zapadne konferencije.

Endrju Šoa i Markus Kruger su prvo postigli golove za 3:3, a onda je na scenu stupio Kejn, koji je sa po jednim golom u drugom i trećem periodu postao heroj svog tima, dok su domaći hokejaši, i pored postignuta tri gola u prvom periodu, ostali kratkih rukava na kraju veoma zanimljivog meča.

Još jedan zanimljiv susret viđen je u Njujorku, gde su se sastali domaći Ajlandersi i Pitsburg Pingvinsi. Tim  iz Pitsburga je, kao i već pomenuti Čikago, odneo veoma bitnu pobedu na gostujućem terenu, i to rezultatom 4:2, a kapiten Pingvinsa Sidni Krozbi je imao razloga za radost, prvo zbog pobede, a drugo zbog činjenice da mu je nos nije bio slomljen posle jedne akcije, kada ga je pak pogodio pravu lice!

Golman gostiju Mark-Andre Fluri bio je jedan od najraspoloženijih igrača svog tima, imao čak 32 odbrane, a saigrači su uspeli da iskoriste njegovu dobru formu i na kraju slave veliku pobedu.

Činjenica da su Ajlandersi do tada bili jedini tim koji Pingvinsi nisu savladali ove sezone unela je dozu inata kod igrača iz Pitsburga, a Džejms Nil je postigao prvi gol već na samom startu utakmice, da bi Simon Despre i Brendon Sater uvećali prednost svog tima, da bi Paskal Dupua pogodio prazan gol u poslednjem minutu susreta za sedmu pobedu Pitsburga.

Međutim, i pored vođstva od 3:0 na minut i po do kraja utakmice, Ajlandersi su se trznuli i sa dva brza gola vrati neizvesnost u meč. Majkl Grabner je postigao prvi gol na tri minuta do kraja, da bi Bred Bojes 35 sekundi kasnije bio strelac drugog pogotka. Ipak, to je bilo sve što su prikazali hokejaši domaće ekipe.

Pingvinsi sada imaju skor 7-3-0, i zauzimaju prvo mesto Atlantik divizije, dok je Ajlandersima ovo bio peti poraz, uz četiri trijumfa, i trenutno su treći na tabeli.

NHL – REZULTATI:
Nju Džersi – Njujork Rendžersi 3:1 (2:0, 0:0, 1:1)
Njujork Ajlandersi - Pitsburg 2:4 (0:1, 0:1, 2:2)
Vašington – Toronto 2:3 (1:2, 0:1, 1:0)
Kolumbus – Los Anđeles 2:4 (1:0, 1:3, 0:1)
Otava – Bafalo 4:3 (3:1, 1:1, 0:1)
Filadelfija – Tampa Bej 2:1 (0:0, 1:0, 1:1)
Detroit – Kaljari 1:4 (0:2, 1:1, 0:1)
Vinipeg – Florida 3:2 (0:1, 2:1, 0:0, 1:0)
Sent Luis – Nešvil 1:6 (0:3, 1:2, 0:1)
San Hoze – Čikago 3:5 (3:3, 0:1, 0:1)

(FOTO: Action Images)


tagovi

Čikago BlekhoksNHLPitsburg Pingvins

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara