""
""

Ni Rambo ne bi hteo u Toletovu fotelju

Vreme čitanja: 2min | ned. 15.12.13. | 10:54

Nekadašnji igrač Crvene zvezde kaže da su mu planovi vezani za Brazil i da ne vidi sebe u srpskom fudbalu u kojem vlada besparica

Nije hteo Dejan Stanković, a ne bi ni Dejan Petković. Nekadašnjeg fudbalera Zvezde i Reala bi neki u Srbiji rado videli u fotelji predsednika FSS, ali on takvu ideju odbija u startu. U razgovoru za Kurir, popularni Rambo kaže da nema nameru da se vraća u srpski fudbal i da su mu planovi vezani za Brazil.
“Hvala svima koji bi meni poverili rukovođenje Savezom, ali živim u Brazilu i trenutno želim tu da radim kao sportski direktor jednog kluba.”

Izabrane vesti

Zašto vam sad ponuda iz Srbije ne bi promenila plan?
“Zato što u srpskom fudbalu vlada besparica, tržište je skučeno, a očekivanja su ogromna. Ne postoji vreme i strpljenje za planski rad, a čini mi se da se i mnogo greši u procesu školovanja igrača. Takođe, mislim da se i funkcija sportskog direktora ne vrednuje koliko bi trebalo.”

Da li bi ulazak privatnog kapitala promenio i način rada u srpskom fudbalu?
“Ne! Kapital privatnika nije neophodan da bi se poslovalo ozbiljno i odgovorno. Potrebni su pravi ljudi na pravom mestu. To je moje mišljenje, koje ne mora da bude tačno jer ne živim u Srbiji i ne poznajem dovoljno sve probleme.”

Koji je najveći problem u FSS?
“Najveći problem FSS jeste taj što reprezentacija nema rezultat koji navijači žele. Ranije se mnogo pričalo o nameštanju rezultata u našim ligama, ali to nikad nije dokazano. Rekao bih da je sve što se konkretno tiče funkcionisanja Saveza na zadovoljavajućem nivou. Uloženo je u infrastrukturu, a tim Ljubinka Drulovića postao je omladinski prvak Evrope. Postoje, dakle, i dobre stvari”, kaže Petković.

Šta mislite o tome što je trenutno malo bivših igrača u FSS?
“Ne bih se složio da ih je malo. Ima ih dovoljno, u krajnjoj liniji, to i nije toliko važno. Bio je predsednik Saveza Dragan Stojković Piksi, pa i Zvezdan Terzić je bio fudbaler. Treba gledati ko zna posao, a ne da li je bio igrač ili nije.”

(FOTO: MN Press)


tagovi

Dejan Rambo Petkovićfssreprezentativni fudbalSrbija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara