"Siprijan"
"Siprijan"

Nica - još je u igri! Prva pobeda u gostima posle dva i po meseca (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 18.02.17. | 22:11

Prvenac El Gazija za Lil, Nant ostao bez dva boda zbog penala u nadoknadi

SiprijanMislili ste da je Monako nedodirljiv. Ili da je Pari Sen Žermen posle demoliranja Barselone siguran u odbranu trona. Razmislite opet. Nica je ponovo u igri. Tim sa Azurne obale slavio je na gostovanju Lorijanu, na najbolji način iskoristio sinoćni kiks Kneževa, prišao im na tri boda, a usput preskočio aktuelnog prvaka, bar dok Sveci ne završe sa Tuluzom.

Bodovi koje je Nica osvojila terenu fenjeraša dobijaju na značaju ako se zna da je to ekipi Lusijana Favra prva pobeda u gostima još od 30. novembra, kad je pao Gengan. Od tad do danas prošlo je dva i po meseca (sedam utakmica, pet u prvenstvu, po jedna u Liga kupu i Kupu Francuske) i nije moglo bolje da ispadne za Nicu.

Izabrane vesti

Odlučujući gol postgao je Vilan Siprijan, bio je to njegov osim pogodak u sezoni, kojim je završio lepu akciju svog tima, koji je - zanimljivo - bolje delovao posle vođstva. Jedina nevolja za Nicu sa ovog gostovanja je činjenica da je ostala bez Marija Balotelija, koji je u 68. minutu zaradio direktan crveni karton i sleduju mu najmanje dve utakmice pauze, a s obzirom da je reč o duelima sa Monpeljeom i Dižonom, možda kandidat za titulu bez većih problema prebrodi naredne izazove.

Veliki trijumf večeras je, takođe u gostima, ostvario silno pojačani Lil. Klub koji je poslednjeg dana prelaznog roka angažovao čak sedmoricu pojačanja dočekao je jednog od njih, jer je pogotkom Anvara el Gazija savladao Kaen u gostima (1:0).

Novijalija iz Ajaksa je preciznim udarcem završio kontru u 69. minutu i na taj način u direktnoj borbi za opstanak preskočio večerašnjeg rivala.

Pod vođstvom portugalskog stručnjaka Serža Konseisaoa, Nant je sve do nadoknade vremena imao tri boda u džepu, ali je pogodak Šejka Dijakatea sa bele tačke uticao da Mec osvoji bod. Svih 90 minuta za domaći sastav odigrao je srpski štoper Milan Biševac.

LIGA 1 - 25. KOLO:

Petak:

Bastija - Monako 1:1 (1:0)
/Dialo 19 - Bernardo Silva 52/

Subota:

Marselj – Ren 2:0 (0:0)
/Enže 59, Tovan 64/

Lorijan – Nica 0:1 (0:1)
/Siprijan 15/

Anže – Nansi 1:0 (1:0)
/Bamba 5/

Kaen – Lil 0:1 (0:0)
/El Gazi 69/

Mec - Nant 1:1 (0:0)
/Dijabate 90+1 pen - Ronže 68/

Nedelja:

15.00 Bordo – Gengan
17.00 Monpelje - Sent Etjen
17.00 Lion – Dižon
21.00 PSŽ - Tuluz

(FOTO: Action images)


tagovi

Anvar El GaziEvropaFrancuskaLiga 1LilLorijanNica

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara