Nije bilo dranje, ali Musa je srušio Galatasaraj

Vreme čitanja: 1min | sre. 03.10.18. | 23:05

Porto savladao turski klub sa 1:0

Navijači Porta slave Musu Maregu! Zmajevi su upisali prvu ovosezonsku pobedu u Ligi šampiona, a na stadionu Dragao pao je turski Galatasaraj sa 1:0 u utakmici drugog kola D grupe Lige šampiona.

Bila je tu utakmica u kojoj portugalski šampion bio znatno bolji rival i dominirao u većem delu utakmice, ali nije uspeo te šanse da pretvori u znatno ubedljiviju pobedu.

Izabrane vesti

Nije ni Galatasaraj izašao baš sa belom zastavom, ali je bio u podređenom položaju i uglavnom pretio iz kontranapada. Međutim, deluje da je Porto ipak bolja ekipa.

Jasin Brahimi je pretio u prvom poluvremenu, dok je Henri Onjekuru bio najgiliniji igrač u redovima turskog velikana, a čak je u jednoj situaciji i Ikers Kasiljas paradom spasio sopstvenu mrežu.

Ipak, ispostavilo se da je trenutak odluke bio u 49. minutu kada je Marega posle kornera ostao sam na petercu i nije mu bilo teško da glavom zakuca loptu u mrežu iza skamenjenog golmana Galatasaraja.

U nastavku utakmice gosti su potpuno pali, a Porto je mogao da duplira prednost, ali su redom Aleks Teles, Hesus Korona i opet Marega bili nedovoljno precizni u završnici akcija.

Nemački Šalke je u prvoj utakmici ove grupe u Moskvi savladao Lokomotivu, ali nije to bila baš utakmica za fudbalske sladokusce i gosti su do pogotka stigli tek dva minuta pre kraja.

Grupa D:

Lokomotiva Moskva - Šalke 0:1 (0:0)
/Mekeni 88/

Porto - Galatasaraj 1:0 (0:0)
/Marega 49/

Foto: Action images


tagovi

Liga šampionaMusa MaregaIker KasiljasHenri Onjekuru

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara