Nikola Drinčić i Zoran Bambi Tošić
Nikola Drinčić i Zoran Bambi Tošić

Nikola Drinčić najveća greška Partizana: Da ga je doveo možda bi bio šampion

Vreme čitanja: 2min | čet. 07.03.19. | 19:08

„Svanuće i sutra opet“, skromno će kapiten Radničkog

Pre dve godine, kad se maltene opraštao od fudbala, poverio se prijateljima da je na izmaku snage:
„Ne mogu više da trčim kao nekad. Ni da se nosim sa mlađima. Pretrčavaju me. Jedini način da ih zaustavim je da pravim faulove“.

Kako se samo prevario Nikola Drinčić.

Izabrane vesti

U međuvremenu je sa kapitenskom trakom oko ruke predvodio Čukarički do polufinala Kupa, a ove sezone u istoj ulozi vodi Radnički ka istorijskim podvizima. Iskusni zadnji vezni, predvodnik ekipe koja je zabeležila osam uzastopnih prvenstvenih pobeda (klupski rekord), u sredu veče u Humsku 1 dokazao je da još nije za staro gvožće. Naprotiv. Bio je dominantan na sredini terena, kreirao skoro sve napade gostiju i naterao Nenada Lalatovića da posle derbija 25. runde oceni kako se rukovodstvo Parnog valjka ogrešilo što nije 34-godišnjem fudbalu omoguićilo i treći mandat u Humskoj.
Moram da vam kažem je najveća greška Partizana to što nije vratio Nikolu Drinčića kada je mogao. Da jeste, možda bi bio šampion“, rekao je Lalatović, uveravajući da crno-beli novu šansu za potpis bombardera neće ni imati. „Kasno je sad, ne dam ga nikome“.

I zašto bi? Čovek igra kao nekad. Deli asistencije (devet), daje golove (dva), pokreće sve akcije i lider je tima.
Sa šefom imam fantastičan odnos, sarađujemo već skoro dve godine, možda malo više“, podsetio je da ta nit datira još sa Banovog brda.

Imajući u vidu rezultate, niz od 23 prvenstvene utakmice bez poraza, pitaju se ljubitelji fudbala može li Radnički, kad je već pomrsio konce Partizanu, da zapreti i Crvenoj zvezdi, postane kandidat za titulu.
Idemo iz utakmice u utakmicu, kompaktna smo, nemamo pojedinca koji može da iskoči. Treniramo, radimo, borimo se, živimo san, pa ćemo videti na kraju“

Teško mu je palo što su u najavi meča podignute tenzije, a prate i ostale utakmice Nišlija od početka sezone.
„Nekako se pred meč sa Partizanom stvorila negativna atmosfera, zla krv, bez potrebe. Kao da, ne znam ni ja, šta radimo. Trebalo bi da se spusti lopta i da se igra malo fudbal. Svanuće i sutra opet. Naš zadatak je da se borimo, pobeđujemo i dokažemo da nije sve tako. Partizan i Zvezda su veliki, mi se trudimo da ih stignemo“.

Džentlemenski je prokomentarisao izjavu Partizanovog golmana Vladimira Stojkovića da se će Nišlijama osvetiti za poraz u finalu Kupa, na Čairu.
To je baš daleko, mi igramo u subotu prvenstvo, pa u sredu Kup, prvo treba da dođemo do polufinala Kupa“, dodao je Nikola Drinčić.

FOTO: Star sport


tagovi

Radnički NišFK PartizanNikola Drinčić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara