Nišlije čvrsto na zemlji: Zvezda najbolji tim u Srbiji, kup nam je prioritet

Vreme čitanja: 3min | sub. 13.04.19. | 22:54

„Partizan igra sve bolje, moramo maksimalno da se fokusiramo na meč u sredu i da odmah izbrišemo iz glave ovaj poraz“, poručuje Petar Grbić

Iskusni prvotimci Radničkog iz Niša Nikola Drinčić i Petar Grbić složni su u proceni da je Crvena zvezda apsolutno zasluženo slavila u večerašnjem derbiju na stadionu Rajko Mitić, uz napomenu da je konačna slika mogla da bide povoljnija po njih da je prethodno dosuđen jedanaesterac za njihov tim.

Ipak, to ne umanjuje slavlje domaćina, koji je bio bolji u svim segmentima igre.
"I pre utakmice sam pričao da je Zvezda favorit, dali smo maksimum. Ali sta je tu je, idemo dalje... I ovo je uspeh sto smo dosli dovde. Treba da se okrenemo sredi i kupu. I pre meča smo znali da nemamo toliki prostor kao Zvezda. Do tog prvog penala utakmica nije bila nesto posebno. Čak smo i mi imali šansu iz koje je možda mogao da bude penal za nas. Ali, Zvezda je zasluzeno pobedila, nisam ni video te situacije kod penala, niti volim da komentarisem takve stvari. Da kažem da je ovo realan rezultat kao što je bio i onaj 2:2 u Nišu. Idemo dalje, sledi borba za drugo mesto, mada i ne vidim neku bitnu razliki između drugog i trećeg mesta. Kup nam je prioritet", rekao je Nikola Drinčić.

Izabrane vesti

Sličnog je mišljenja još jedan bivši igrač Partizana Petar Grbić.
"Iskreno, realna i zasluzena pobeda Crvene zvezde. Malo su nas poremetili ti glupi penali koje smo napravili. Ne kazem glupi u smislu što su svirani, vec što su dosli ni iz čega i sto su bili nepotrebni kada smo bili izjednačeni na terenu. Prvi nas je presekao, a onda u drugi u 45. minutu, najgorem momentu da primiš drugi gol. Da li su bili ili nisu, to ne mogu da pričam bez pogledanog snimka i ne želim time da se bavim. Ima ko o tome vodi računa", poručio je Grbić.

Da li je rezultat možda bio previsok?
"Došli smo da igramo fudbal u najjačem sastavu i nismo uspeli da dođemo do željenog rezultata. Zvezda je bila bolja i pokazala da je u ovom trenutku najbolji tim u Srbiji. Zasluženo je pobedila 3:0. Mi smo imali tu jednu situaciju kad je i nama možda mogao da bude sviran penal, ali šta je tu je. Mislim da je bila ruka, ali daleko od toga da želim nekoga da prozivam i da se vadim. Možda bi se meč drugacije odvijao da je to svirano kao penal, jer teško je kasnije igrati protiv Zvezde kad vam da dva gola. Čestitam Zvezdi na zasluzenoj pobedi. Na kraju je mogla i ubedljivije da slavi".

Sledi prvi meč polufinala nacionalnog kupa.
"Okrećemo se kupu koji nam je od početka bio najvažniji. Partizan igra sve bolje, moramo maksimalno da se fokusiramo na meč u sredu i da odmah izbrišemo iz glave ovaj poraz. Nadamo se da će u kupu biti bolje, iako znamo da je teško igrati protiv Partizana", rekao je Petar Grbić.

Foto: MN Press


tagovi

Petar GrbićNikola Drinčić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara