""
""

Noćna mora PSŽ! Odbacili ga kao meksičkog narkomana, a onda je izludeo njihove zvezde od 282 miliona (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 19.08.13. | 22:08

Giljermo Očoa je pre dve godine trebalo da potpiše za PSŽ, a onda su Sveci okrenuli glavu od njega da im ne bi doneo negativan publicitet. Sinoć je spustio rampu Ibri, Kavaniju i družini i osvetio se Parižanima

Verovatno su mnogi od vas sinoć u neverici gledali šta se dešava na Parku prinčeva i na kraju cepali tikete posle senzacionalnog remija PSŽ protiv malenog Ajačija. Skupoceni Tim snova iz Pariza je kiksnuo u prvom kolu pre sedam dana i očekivalo se da sinoć sve ispravi i do vrha napuni mrežu Korzikanaca.

Ali, umesto očekivanog slavlja, još jedna gorka pilula. I to najviše zbog jednog čovekaGiljerma Očoe. Golman Ajačija je blistao na golu tima koji od ove sezone predvodi Fabricio Ravaneli. Već ste imali priliku da vidite neverovatnu statitiku sa tog meča. PSŽ je imao neverovatnih 39 pokušaja da postigne gol, a Ajačio samo jedan. Ali, vredan! Istovremeno, Očoa je nanizao čak 14 odbrana i izludeo skupocene zvezde Pari Sen Žermena. Tačnije, njihovih 282 miliona evra, jer je  upravo toliko novca PSŽ izdvojio za dovođenje 14 igrača koji su sinoć bili na terenu protiv Ajačija.

Izabrane vesti

Ime Giljerma Očoe nije tek sinoć postalo poznato navijačima PSŽ. Znaju oni dobro ko je Očoa i malo je falilo, pa da sinoć Meksikanac bude njihov adut, umesto protivnikov. U leto 2011. Očoa je krenuo za Francusku na potpis ugovora sa klubom sa Parka Prinčeva. Ali, upravo u to vreme, stigle su vesti iz FIFA da je Očoa zajedno sa još četvoricom reprezentativaca bio pozitrivan na zabranjenu supstancu klenbuterol. FS Meksika ga je automatski kaznio, iako su  Očoa i ostala četvorica fudbalera koji su pali na doping testu, tvrdili da su supstancu uneli kroz ishranu zbog kontaminirane hrane. U PSŽ su tada odlučili da pogaze datu reč i ne potpišu Očou iako je transfer bio praktično dogovoren. Smatrali su da će im Meksikanac doneti negativan imidž pošto oni žele da budu klub sa najvećim fudbalskim zvezdama oko kojeg će se vrteti samo pozitivne i glamurozne priče.

Popularni Memo je ostao bez planiranog transfera, ali je ipak ostao u Francuskoj. Pre toga su ga tražili i Mančester Junajted i Arsenal, ali su i oni tada okrenuli glavu od njega. Tek promovisani prvoligaš Ajačio je jedini verovao u meksičkog čuvara mreže i ponudio mu četverogodišnji ugovor. Očoa nije imao kud i potpisao je. Postao je najjača karika tima sa Korzike, a njegove odbrane su u prethodne dve sezone bile najzaslužnije što je Ajačio sačuvao prvoligaški status.

Čekao je na osvetu protiv Svetaca i konačno je dočekao sinoć. Začarao je gol Korzikanaca i spustio rampu Ibrahimoviću, Kavaniju, Laveciju, Pastoreu i ostalim superzvezdama Parižana. Nije teško zamisliti kako su se osećali Naser Al Kelaifi i ostale glavešine PSŽ dok su gledali meksičku hobotnicu kako do ludila dovodi njihove asove. 

(FOTO: Action images)


tagovi

AjačioFrancuskaGiljermo OčoaLiga 1Pari Sen Žermen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara