""
""

Nova bruka Junajteda, da li je Norič spakovao kofere Van Galu? Nema Murinja, Čelsi počeo da pobeđuje (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 19.12.15. | 17:51

Zbog šamara koji im je “zveknuo“ Norič obraz Crvenih đavola biće još crveniji u nastavku sezone. Tim pre što su večeras primili dva gola od Noriča, ekipe koja na tri prethodna međusobna duela nije uspela da zatrese mrežu

Žoze Murinjo otišao je sa klupe Čelsija i Plavci su pobedili, a kako stoje stvari na Old Trafordu, Luj van Gal mogao bi njegovim stopama ako Mančester Junajted nastavi da se bruka na svim frontovima.

Izabrane vesti

Crveni đavoli danas su na svom terenu doživeli šokantan poraz od Noriča sa 2:1 u utakmici 17. kola engleske Premijer lige.

Zbog šamara koji im je “zveknuo“ Norič obraz Crvenih đavola biće još crveniji u nastavku sezone. Tim pre što su večeras primili dva gola od Noriča, ekipe koja na tri prethodna međusobna duela nije uspela da zatrese mrežu.

I ne samo to, ekipa Luja van Gala definitivno je ovim rezultatom potvrdila da nema šampionski kvalitet, a sada zaostaje već devet bodova za vodećim Lesterom.

Kameron Džerom je u 38. minutu pobegao odbrani Junajteda i potpuno utišao Old Traford na kojem je deo navijača poodavno izgubio strpljenje za holandskog trenera.

A tek je đavo odneo šalu u 54. minutu. Ovaj put Džerom je bio u ulozi asistenta, a egzekutor je bio norveški reprezentativac Aleksandar Tetej.

Uspeo je Entoni Marsijal da probudi Junajted posle dobrog driblinga i gola u 66. minutu i tada se pojavila nada da bi Crveni đavoli ipak mogli da izbegnu poraz.

Da stvar bude još gora po Junajted, u nastavku utakmice Norič je delovao ozbiljnije i sigurnije, a preko Mulumbua je u 84. minutu propustio priliku da definitivno reši pitanje pobednika.

Na Stamford Bridžu ekipa Čelsija, bez otpuštenog Murinja, konačno je priredila zadovoljstvo svojim navijačima i upisala tri boda. Čudno zvuči, ali ovim trijumfom Plavci su se i udaljili od zone ispadanja na tabeli Premijer lige. Ekipu je danas vodio Stiv Holand, pomoćnik, od sutra će to biti posao Gusa Hidinka.

Delovalo je kao da je celoj ekipi pao neki teret sa leđa, iako je dobar deo navijača bio protiv odlaska harizmatičnog portugalskog stručnjaka.

Londonski Plavci su za prvih 13 minuta današnjeg meča na Stamford Bridžu uspeli ono što im nije pošlo za rukom na poslednjih pet premijerligaških utakmica pod vođstvom Žozea Murinja.

Već u petom minutu Branislav Ivanović je onako kako najbolje ume, glavom posle kornera, pogodio mrežu. Osam minuta kasnije sve je već bilo jasno, Pedro je iskoristio Ivanovićev centaršut i najavio ubedljivu pobedu.

Kada je u 50. minutu Oskar iskoristio penal posle prekršaja golmana Kostela Pantilimona, navijači na Stamford Bridžu mogli su konačno da odahnu.

No, nije se Sanderlend baš tako lako predao, pošto je samo tri minuta kasnije Fabio Borini zatresao mrežu Tiboa Kurtoe.

Zapretio je posle toga Sanderlend još nekoliko puta, preko Borinija i Džermejna Defoa, ali su Plavci za razliku od nekih prethodnih utakmica uspeli da ih umire i odbrane pobedu.

PREMIJER LIGA - 17. KOLO

Subota:

Vest Bromvič Albion - Bormut 1:2 (0:0)

/Mekoli 79 - Smit 52, Danijels 87pen/

Stouk - Kristal Palas 1:2 (0:1)
/Krkić 76 pen - Vikam 45+1 pen, Jong Li 88/

Everton - Lester 1:3 (1:1)
/Lukaku 32 - Mahrez 27 pen, 65 pen, Okazaki 69/

Mančester junajted - Norič 1:2 (0:1)
/Marsijal 66 - Džerom 38, Tetej 54/

Čelsi - Sanderlend 3:1 (2:0)
/Ivanović 5, Pedro 12, Oskar 50 pen - Borini 53/

Sautempton - Totenhem 0:2 (0:2)
/Kejn 40, Ali 43/

18.30 Njukasl - Aston Vila

Nedelja:
14.30 Votford - Liverpul
17.00 Svonsi - Vest Hem

(FOTO: Action Images)


tagovi

Žoze MurinjoSanderlendPremijer ligaNorič SitiLuj van GalEngleskaČelsiAntoni MarsijalAleksander Tetej

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara