""
""

Nova sezona, ista priča - novi šok za Reptorse

Vreme čitanja: 2min | sub. 16.04.16. | 21:49

Toronto jednostavno ne funkcioniše u plej-ofu

Plej-of ne počinje dok neko ne izgubi utakmicu na svom terenu. Ako je verovati toj rečenici, koja se često koristi u prvim danima NBA doigravanja, ovogodišnji plej-of je počeo s prvom utakmicom. Indijana je u Torontu uzela brejk pobedom 100:90.

Izabrane vesti

Toronto jednostavno ne funkcioniše u plej offu. Reptorsi nikada u istoriji nisu prošli seriju u kojoj se igra na četiri pobede, a uoči ove utakmice imali su šest uzastopnih poraza u plej-ofu. Prošle sezone su ih 'pometlali' Vizardsi, a sezonu pre su izgubili poslednje dve utakmice od Netsa.

Indijana danas nije imala Pola Pirsa, koji je Reptorse koštao prolaza u prošle dve sezone, ali je imala Pola Džordža. Nakon što nije odigrao dobro u prvom poluvremenu, najbolji igrač Indijane je u trećoj četvrtini postigao 17 peona, a utakmicu je završio s 33 poena, šest asistencija, po četiri skoka i ukradene lopte te dve blokade. Uz njega su dvocifreni kod gostiju bili Monta Elis (15p, 5a, 3s, 3uk), Solomon Hil (13 p), Džordž Hil (10p, 3s) i Majls Tarner (10k, 5s).

Pejsersi su se koncentrisali na zaustavljanje ol-star bekovskog tandema Kajl LauriDemar Derozan i u tome su uspeli. Lauri je utakmicu završio sa 11 koševa i sedam asistencija, ali i šutem 3/13 (za tri1/7) i šest izgubljenih lopti, a Derozan je ubacio 14 koševa i četiri puta asistirao, ali i on je imao jako loš šut – 5/19 dok je trojke gađao 0/3.

Toronto je na površini držao Jonas Valančijunas (12 peona i čak 19 skokova), ali on je dobar deo drugog poluvremena proveo na klupi zbog problema s ličnim greškama. Za pobeedu protiv Indijane nije bio dovoljan odličan učinak Korija Džozefa sa klupe – ubacio je 18 koševa (šut 5/6) i imao po tri skoka i asistencije.

Indijana je tvrdom utakmicom došla do prednosti u ovoj plej-of seriji. Druga utakmica igra se u Torontu u ponedeljak.

NBA plej-of

Toronto Reptors – Indijana Pejsers 90:100 

(FOTO: Action images)


tagovi

Pol DžordžNBA ligaKajl LauriIndijana PejsersDemar Derouzan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara